Metges i una vespa

Molt de compte: Mor un home a Múrcia per la picada d'una vespa

La por creix davant el perill que pot suposar la picada d'aquest insecte

Les temperatures altes i alarmants no són l'única preocupació de l'estiu. Aquesta època de l'any també comporta una major activitat de molts insectes i, amb això, un augment en picades. No obstant això, preocupa especialment la de la vespa, el verí de la qual pot arribar a ser mortal per a una part de la població.

Una vespa posa fi a la vida d'un home

Ha estat el cas d'un home de 51 anys que ha mort aquesta setmana després de patir la picada d'una vespa. Tot i els ardus esforços dels equips d'emergència, no han pogut fer res per salvar l'home de l'aturada cardíac que li va provocar l'insecte volador.

Concretament, va tenir lloc ahir, dilluns 15 d'agost, als carrers de l'Alberca una petita localitat de Múrcia. Fins allà es van haver de mobilitzar els equips d'emergències després de rebre, a les 8.20 del matí, una trucada alertant d'un home que s'havia desplomat després d'haver-li picat una vespa.

Els serveis d'emergències van estar 35 minuts intentant reanimar-lo

El Centre de Coordinació d'Emergències 112 va mobilitzar fins a la zona una ambulància de la Gerència d'Urgències i Emergències Sanitàries 061 (UME) i diversos efectius de la policia local de Múrcia. Un cop allà, els sanitaris de la UME van veure que l'home estava patint una aturada cardíaca, per la qual cosa van procedir a fer-li la reanimació cardiovascular.

Després de 35 minuts de maniobra, els intents per salvar la vida de l'home van ser en va, segons informen mitjans locals. Minuts més tard, el forense en va certificar la mort i la Policia Nacional procedia a l'aixecament del cos. Un parell d'hores més tard de la mort, es va descobrir que la víctima era al·lèrgica a la picada de les vespes, que finalment es va certificar com a principal causa de la mort.

Un científic fent proves
El nou tractament promet un 95 % d'efectivitat contra el verí de les vespes. | Getty Images

Un fàrmac podria ser la cura a aquesta al·lèrgia mortal

El nombre de reaccions al·lèrgiques greus per picada d'aquest insecte ha augmentat un 20 % els darrers deu anys en la regió. Un augment que també s'estén a la resta del país i que preocupa tant als ciutadans com a les autoritats. És per això que ja són diversos els estudis que aposten per una cura del 95 % d'efectivitat contra aquesta perillosa al·lèrgia.

El mètode consisteix en una immunoteràpia amb verí d'himenòpters (vespes i abelles) que permetria combatre el verí d'aquests insectes en les persones al·lèrgiques. Es tracta d'un llarg tractament que dura 5 anys en dosis mensuals que permetria a moltes persones gaudir de l'estiu sense la por de patir una picada.