loteria

La sorprenent reacció d'un forner en guanyar 121 milions a la loteria

L'afortunat va fer el que cap dels seus veïns es podia imaginar

Mai se sap quina és la història que hi haurà darrere de la pròxima persona a guanyar la loteria, fins que toca, és clar. I és que pot ser el cas d'un veí, un banquer o… del forner del poble.

És l'afortunat cas de Francisco, un forner andalús que va guanyar la inimaginable quantitat de 121 milions d'euros. El que va fer després d'ingressar aquesta quantitat al seu compte bancari va sorprendre tots els seus veïns.

Va passar l'any 2011. I és que Francisco, natural de Pilas (Sevilla), acompanyava el seu amic a l'Administració de Loteria i va provar ell també de jugar a l'Euro Milions. Segurament va ser la millor decisió que hauria pogut prendre, ja que al cap de pocs dies s'anunciava el número guanyador i aquest forner es convertia en milionari.

Els seus veïns es van quedar sense paraules

Després de guanyar la loteria i amb 121 milions d'euros més a la butxaca, Francisco va desaparèixer durant diverses setmanes del seu poble. Els seus veïns ja s'imaginaven que amb aquesta quantitat de diners ja no hi tornaria mai més.

Contra tot pronòstic, l'afortunat va tornar a Pilas i va compartir una part del pot amb els seus éssers estimats. Gràcies als diners, el seu pare va poder tancar per fi el forn.

Foto de diferents tipus de pa.
El forner va canviar els seus pans per 121 milions d'euros. | Getty Images
 

Amb aquest patrimoni, Francisco tenia l'opció d'anar-se'n a viure a qualsevol lloc del món, que va estar recorrent després de guanyar el pot. Tanmateix, va tornar per quedar-se al seu poble d'origen, on humilment havia treballat tota la seva vida, i on encara segueix resideix avui dia amb la seva família.

La majoria dels guanyadors de loteria perden la seva fortuna

La fortuna s'amaga en una remota possibilitat i molt pocs l'aconsegueixen. No obstant això, els que sí que aconsegueixen un pot milionari a la loteria moltes vegades acaben pitjor del que estaven. Segons el Fons Nacional per a l'Educació Financera (NEFE), el 70% de les persones que reben una quantitat molt gran de diners de forma sobtada acaben perdent-ho al cap de pocs anys.

A més, diversos estudis internacionals han arribat a la conclusió que els beneficiaris d'altes quantitats de diners tenen més probabilitats de perdre tots els seus diners al cap de tres anys. Potser per això la humilitat i una gestió correcta dels diners, com la del cas d'aquest afortunat forner, és la millor opció.