Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb l´interior d´una casa i un cercle amb un lladre vestit amb roba negra i la cara tapada

Alerta de la Policia Nacional: el darrer mètode dels lladres per robar a les cases

Molt de compte si veus això a l'entrada de casa teva perquè podrien robar-te

La Policia Nacional s'ha posat seriosa una vegada més amb un tema que aterreix milions de ciutadans i no és cap altre que els entrin a casa per robar-los. Un assumpte molt sensible a la societat d'avui dia i que preocupa notablement molts ciutadans, que se senten indefenses en la majoria dels casos, com no podia ser altrament. Ara bé, gràcies a la Policia Nacional ho estan molt menys per l'ajuda que ofereixen en tot moment.

Les bandes organitzades estan proliferant cada dia més a Espanya i des de fa anys són molts els que tenen clar quina és l'estratègia ideal per robar a les cases alienes. Els delinqüents no tenen cap dubte a l'hora d'usar les eines més definides i perfeccionades i amb això ha de lluitar la Policia Nacional. El cas és que sempre analitzen exhaustivament aquests mètodes per després explicar a les xarxes socials als ciutadans per què han d'estar alerta.

Muntatge amb una imatge de fons de la porta entreabrieta d'una casa i una altra imatge d'un cotxe de la Policia Nacional
La Policia Nacional ha alertat els ciutadans de la nova forma de robar cases. | Europa Press, Sigefride

La Policia alerta del mètode més senzill perquè els lladres robin a casa teva

La veritat és que en els últims dies la Policia Nacional ha fet un pas endavant en revelar a les seves xarxes socials aquest mètode. Un que utilitzen els lladres per identificar cases buides sense un gran esforç. I així tenen la possibilitat d'entrar a robar sense cap problema.

Al vídeo que han compartit a diverses de les seves xarxes socials, un oficial de Policia explica en detall com actuen els delinqüents. Ho fan usant uns fils invisibles o bé testimonis de plàstic. D'aquesta manera poden saber si hi ha gent o no dins de les cases que volen desvalisar. Un mètode més que efectiu que ja s'està veient els últims anys i que la policia no ha volgut deixar passar.

Ves amb compte si veus aquest objecte a la porta de casa teva

Aquest tipus d'artefactes es fan servir en el marc de la porta i en la mateixa porta. Amb tot això fa que els lladres sàpiguen en poc temps si tenen via lliure per robar, segons la tensió o trencament que tingui el fil.

L'oficial de Policia en qüestió que ens ensenya la cura que hem de tenir perquè no ens robin a casa avisa els ciutadans que tinguin molt de compte. I sobretot que parin atenció a tot el seu entorn.

Si hi ha algú que té la més lleugera sospita que hi ha aquests fils a les portes, el primer que han de fer és trucar al 091. Ho han de fer per notificar aquest fet concret a la policia. De vegades, segons el mateix oficial de Policia, es prevenen molts robatoris avisant ràpidament les autoritats pertinents.

Lladre intentant obrir la porta
Estigues alerta si veus aquesta objectes a la porta de casa teva. | Rcphotostock

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

La Policia Nacional sempre està alerta amb les malifetes dels lladres

El cas és que cada vegada més la Policia està ajudant tots aquells que se senten insegurs a casa seva i que sovint són massa innocents. Aquests són les millors víctimes potencials perquè els lladres no hi tenen gaires entrebancs.

Són diverses les estratègies que segueixen els lladres i aquesta és una de les més comunes. Per això, si tenim la més mínima sospita, no hem de pensar-ho dues vegades a l'hora de posar-nos en contacte amb la Policia. Amb tot, podem evitar que entrin a robar casa nostra i ens puguin arruïnar la vida si s'emporten objectes de valor o diners que puguem guardar a casa nostra.

Els delinqüents no tenen pietat de ningú. I només volen emprendre el seu objectiu com més aviat millor i de la forma més sigil·losa i menys perillosa que puguin per fugir ràpidament amb el botí.