Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una mà subjectant una mànega de benzina

Alerta en 1.300 gasolineres de l'Estat: poden estar al costat de casa teva

Algunes benzineres d'Espanya ja estan patint problemes de subministrament: Andalusia, València i Múrcia, en escac

Espanya, en escac. I és que el que semblava una senzilla amenaça ha esdevingut una complicada realitat. Sí, perquè els transportistes han posat el país en escac i són molts els negocis que es veuen obligats a tancar.

Sense anar més lluny, Lidl va comunicar divendres passat que tancava dos supermercats a Astúries per falta de proveïment. Doncs bé, ara les benzineres automàtiques podrien patir una cosa semblant.

Segons sembla, l'Associació Nacional d'Estacions de Servei Automàtiques (Aesae) ha advertit que algunes de les més de 1.300 gasolineres automàtiques d'Espanya pateixen problemes de subministrament.

L'Aesae, així mateix, va més enllà i insisteix en el fet que Andalusia, València i Múrcia són les comunitats que tenen més problemes. De fet, des de la mateixa associació no es mosseguen la llengua i insisteixen: «Tota Espanya es veuria capficada en una crisi sense precedents».

Pla general gasolinera
Les benzineres automàtiques estan en problemes: la manca de proveïment per la vaga de transportistes els podria obligar a tancar| Canva

«Una crisi sense precedents»

En aquesta línia, l'Aesae demana al Govern que baixi ja el preu del carburant —que no s'esperi a final de mes— per poder salvar les benzineres automàtiques de la manca d'abastament. «Aquesta crisi pot tenir conseqüències devastadores per a la població espanyola», diu.

«L'atur, dins del context d'inflació que s'està vivint, on els preus baten el màxim històric dia rere dia, perjudica principalment els autònoms, les petites empreses i el consumidor final», expliquen.

«Les gasolineres automàtiques ofereixen una alternativa més econòmica en un context d'inflació», insisteixen des del col·lectiu perquè el Govern espanyol prengui cartes a l'assumpte.

Imatge d'un treballador subjectant una mànega d'una benzinera
El preu de la gasolina va creixent cada dia i demanen al Govern que prengui mesures 'imminents' per parar una 'crisi sense precedents' | Canva

Una solució intermèdia: serveis mínims

Les benzineres ho demanen per, com a mínim, no arribar a la situació de Lidl a Astúries. Diuen que el Govern ha d'arribar a una «immediata» que permeti garantir uns serveis mínims d'abastament per a infraestructures com les benzineres.

Si no, insisteixen, podrien arribar a prendre mesures dràstiques. De fet, va ser divendres passat a la nit quan, davant de la falta d'abastament, Lidl es veia obligat a tancar dos dels seus establiments a Gijón.

De la mateixa manera, diversos clients del supermercat havien penjat imatges dies abans dels supermercats en qüestió, en què es podia veure que el problema de la falta d'abastament era real.