Alerta sanitària per unes conegudes salses venudes a Espanya

Les salses, de la marca Waitrose, són fabricades a Itàlia

Plat de pasta al pesto amb tomàquets
Els productes afectats són dues salses al pesto de la marca Waitrose | Unsplash

Una nova alerta alimentària afecta l'Estat a tan sols dos dies de Nadal. L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició ha estat coneixedora a través del RASFF d'una notificació d'alerta relacionada amb la comercialització de salses de 'pesto' fabricades a Itàlia amb presència de cacauets no declarats en l'etiquetatge. 

La petició s'ha realitzat d'acord amb un autocontrol de l'empresa que distribueix aquestes salses del Regne Unit. Els productes implicats que han estat distribuïts arreu de l'Estat són de la marca Waitrose i, concretament, són els productes Green Basil Pesto que es ven en pots de 190 grams i el Tomato Pesto també en pots de 190 grams, en ambdós casos afecta a tots els productes independentment de la seva data de caducitat.

L'empresa distribuïdora haurà d'informar els clients

El producte afectat ja ha estat distribuït a Espanya en un establiment de la Comunitat Valenciana on les autoritats competents han realitzat una inspecció. A més de comprovar que l'empresa ha retirat les quantitats existents, l'han instat a informar els clients de l'alerta alimentària, tant del producte en qüestió com la causa, amb la finalitat de procedir en cas de disposar del producte a la devolució a la tenda.

Des de l'AESAN es recomana a aquells consumidors al·lèrgics als cacauets que puguin tenir el producte mencionat que s'abstinguin de consumir-lo. No obstant això, el consum d'aquest producte no comporta cap risc per la resta de consumidors. No són poques les alertes sanitàries que s'han donat a conèixer en les últimes setmanes, com per exemple el perill que té un dels plaers a taula més típics del Nadal.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari