Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Muntatge amb una parella d'uns 50 anys asseguts revisant documents amb cara seriosa i un cercle amb un senyal del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social

Alerta de la Seguretat Social als pares que convisquin amb fills menors de 26 anys

L'Administració ja ha enviat un avís sobre el dret dels fills a rebre assistència sanitària en una determinada situació

La Seguretat Social exerceix una tasca fonamental a Espanya. Molts beneficiaris reben unes prestacions necessàries per viure dignament, i la pensió de jubilació és una de les ajudes més conegudes. Tot i això, l'organisme també ofereix assistència sanitària als treballadors i a la resta d'assegurats.

En aquest sentit, els ciutadans poden tenir dubtes. Una de les més habituals està relacionada amb els fills, ja que en començar a treballar obtenen l'alta individual i abandonen la modalitat familiar. El perfil de l'Atenció a la Ciutadania del Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions ha publicat un missatge a les xarxes socials.

Els fills menors de 26 anys poden tornar a ser-ne beneficiaris

El missatge recull una situació on un pare o una mare tenen un fill menor de 26 anys que va deixar de ser-ne beneficiari, però ara no treballa. El compte diu el següent: "Si continua convivint amb tu i a càrrec teu, pot tornar a tenir dret a l'assistència sanitària com a beneficiari teu".

Per tant, si un fill menor de 26 anys deixa de treballar i viu amb els pares, pot recuperar el dret a l'assistència sanitària com a beneficiari dels seus progenitors. Aquest tràmit es pot fer de manera presencial als Centres d'Atenció i Informació de la Seguretat Social (CAISS) o per Internet.

El procés per fer la sol·licitud requereix uns passos senzills. Cal entrar a la Seu Electrònica de la Seguretat Social o al portal 'Tu Seguretat Social'. Serà necessari tenir certificat digital, Cl@ve Pin o DNI electrònic, i seleccionar l'opció 'Tornar a incloure un beneficiari anterior'.

A més, es pot comprovar l'estat de la sol·licitud amb l'eina Assistència Sanitària Pública: comprovació del dret. Quan la resolució es completi, les persones implicades seran notificades degudament. La Seguretat Social ha de revisar tots els documents abans de validar la petició.

L'assistència sanitària és un dret fonamental perquè tothom tingui accés als serveis mèdics i farmacèutics. Per sort, la Seguretat Social permet als joves que han perdut la primera feina recuperar la seva condició de beneficiaris. A partir dels 26 anys, aquesta norma desapareix.