Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Imatge de fons d'un agent de Policia i una altra de cotxes circulant per una carretera

Alerten del tram de l'autopista catalana on és més probable que et robin

Aquest tram d'autopista destaca pels robatoris i furts que poden patir els conductors quan els toca circular-hi

Les carreteres interurbanes tenen una gran quantitat de vehicles diàriament. Hi ha trams més llargs i altres de més perillosos, on els conductors han de circular amb més precaució per arribar al seu destí sense problema. Espanya compta amb una àmplia gamma de carreteres que connecten tots els punts del país i en faciliten el desplaçament.

Una de les autopistes més conegudes és l'AP-7, que inclou des de la frontera amb França fins a la ciutat de Vera (Almeria). Tot i això, la carretera també compta amb un tram on es produeixen robatoris i altercats diversos. Els delinqüents ho saben, i ja dominen aquesta zona per treure'n beneficis.

Quin és el punt més conflictiu de l'AP-7?

El tram que uneix Barcelona amb La Jonquera ha esdevingut la zona perfecta perquè els criminals puguin actuar. Aquests solen aprofitar els moments de distracció dels conductors per robar diners o objectes de valor. Coneixen el lloc molt bé, i saben quan i com acostar-se als vehicles i endur-se el que considerin oportú.

Imatge de diversos cotxes circulant per l'AP-7 a Barcelona
El tram de l'AP-7 entre Barcelona i Girona és dels pitjors | Gencat

Els lladres actuen, per exemple, quan el propietari del vehicle ha parat per posar benzina. A més, els delictes han augmentat des del setembre del 2021, data en què es van eliminar els peatges d'aquest tram. Els lladres poden amagar-se a les cabines o a estacions de serveis que semblen segures.

Aquestes zones, així com les àrees de descans, també són llocs ideals per fer els robatoris. Sobretot quan el conductor i els passatgers han parat a comprar alguna cosa o a prendre un descans. Els atracadors disposen d'inhibidors de claus de cotxe per desactivar el bloqueig de les portes i sostreure el que vulguin.

Per avisar els usuaris de la carretera d'aquests perills, el Servei Català de Trànsit (SCT) utilitza panells lluminosos per tota la carretera. Així mateix, la policia recomana no aturar-se davant de vehicles que, a priori, semblen avariats. Es tracta d'una estratègia comuna dels lladres per atraure les víctimes i dur a terme els robatoris.

És fonamental estar al corrent i circular amb molt de compte si et toca passar per aquest tram de l'AP-7. Les autoritats aconsellen no aturar-se, però en cas que sigui necessari, cal extremar les precaucions per evitar ensurts. Cal mantenir l'alerta i no treure l'ull del vehicle en cap moment.