Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un got d'aigua.

Alerta sobre aquest element que hi ha a l'aigua de Barcelona

Un estudi determina quina és la pitjor aigua de Catalunya

El debat sobre quina aigua és millor consumir si la de l'aixeta o l'embotellada és etern. Davant aquest interrogant, existeixen opinions de tota mena i per a tots els gustos i paladars.

Però, nosaltres ens preguntem dues qüestions:

  1. Quina és millor per al nostre benestar?
  2. Segons el lloc on vivim, pot influir la qualitat de l'aigua corrent de casa nostra?

Aquí us donem la resposta, ja que l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha realitzat un estudi per determinar quines són les ciutats espanyoles que disposen de la pitjor aigua de l'aixeta.

Aquesta associació és un agrupament sense ànim de lucre i totalment independent, amb l'objectiu de defensar els drets dels consumidors.

D'aquesta manera, la investigació realitzada ha conclòs que una ciutat catalana apareix en la tercera posició pel que fa a les aigües de pitjor qualitat de l'Estat Espanyol.

Barcelona té la tercera pitjor aigua de tot Espanya

La ciutat comtal ha quedat malparada en aquesta recerca. Encara que hi ha dues ciutats més que han quedat en pitjor posició.

Aquest és el rànquing de les localitats amb les pitjors aigües corrents de tot l'Estat Espanyol:

  1. Palma de Mallorca.
  2. Huelva.
  3. Barcelona.
  4. Ciutat Real.

Barcelona puja al pòdium amb medalla de bronze. Així que si viviu allà, us recomanem que no beveu aigua de l'aixeta de les vostres llars.

Paral·lelament, l'aigua de la resta de ciutats es trobaria en un nivell més admissible.

En què s'han basat en aquesta investigació?

El que determina que l'aigua de l'aixeta d'una regió sigui més o menys bona és la seva duresa. Aquest índex de duresa, canvia segons el contingut de surts de calç i magnesi de l'aigua.

La duresa de l'aigua també afecta al seu sabor. Així, aquestes, solen tenir mal gust a l'hora de beure-les.

Quina és millor l'aigua corrent o l'aigua embotellada?

L'OCU ho té clar. Consideren que la millor opció és consumir aigua de l'aixeta, ja que segons estudis realitzats és de qualitat i no té contaminants. Això sí, depèn de la localitat on es visqui.

A més, val a dir que l'aigua de l'aixeta és molt més econòmica i menys contaminant que les aigües envasades en botelles de plàstic.

L'impacte de l'aigua embotellada per al medi ambient és devastador, ja que implica la generació desmesurada d'envasos, la contaminació que emet el transport per tal de tenir-la a l'abast i els plàstics on va envasada.