Diverses persones pel carrer portant la mascareta.

El Govern posa data exacta a l'eliminació de la mascareta en interiors: en 2 setmanes

La mascareta en interiors deixarà de ser obligatòria després de Setmana Santa

Serà com una espècie de dia D: Sanitat eliminarà la mascareta en interiors el 19 d'abril. Segons avancen diversos mitjans, des de la Moncloa han decidit establir aquest dia per a eliminar una norma vigent des que va esclatar la pandèmia fa poc més de dos anys. 

D'aquesta manera, el govern espanyol segueix els passos dels experts, que recomanaven no eliminar les mascaretes dels espais tancats fins després de Setmana Santa. 

En aquesta línia, tot apunta que el govern ha anat sobre segur. És a dir, Pedro Sánche ha fet cas a la comunitat científica fins al punt de no eliminar les mascaretes fins després de la Setmana Santa. 

Tot i això, cal destacar que hi haurà una sèrie d'excepcions. I és que, també amb la recomanació dels experts per bandera, des de Moncloa seguiran obligant a dur la mascareta en els hospitals, les residències de gent gran i el transport públic.

Imatge d'una multitud de gent passejant pel carrer sense mascareta
La mascareta ha deixat de ser obligatòria a la majoria dels països | CANVA

Adéu a la mascareta a interiors, però amb excepcions

La màscara a interiors és de les poques restriccions que queden vigents respecte al coronavirus. Tot i això, la seva retirada no serà generalitzada i hi haurà excepcions, com ja hem comentat

En aquest sentit, la màscara continuarà sent obligatòria en certs espais tancats. En recintes on hi ha persones de risc o un perill més gran de contagi continuarà sent obligatòria. Així doncs, a residències de persones grans, a hospitals i al transport públic no es podrà portar la cara clar, almenys de moment.

Les escoles, el proper escenari 

El Departament de Salut ha enviat una carta al Ministeri de Sanitat per reiterar la petició de retirar les mascaretes en interiors, mantenint-les en entorns sanitaris i sociosanitaris i també al transport públic.

En la missiva, enviada aquest dimarts, també explica que el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, no participarà a la reunió del Consell Interterritorial d'aquest dimecres, que podria abordar el tema, «perquè ha de ser al Parlament» i el propi consell no permet la delegació. Salut ha dit que en cas que no es tracti la qüestió en aquest consell, demanarà que s'abordi la retirada de les mascaretes en l'entorn escolar en el marc de la Comissió Delegada de la covid del Govern.

En la carta, Salut argumenta de forma «extensa» la seva petició de retirar les mascaretes prioritzant l'entorn escolar. Tot i no assistir a la trobada, el Departament ha fet arribar a Sanitat el seu posicionament sobre els punts que s'hi tractaran.