Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un dia de pluja

Alerta per fort temporal avui a la tarda: 18 comarques en perill i onades de 2 metres

Protecció Civil avisa de la possibilitat d'onades superiors a 2,5 metres a la costa de l'Alt Empordà | Ja s'estan produint tempestes elèctriques

És agost i ho és en la seva màxima expressió. La inestabilitat torna aquesta tarda a Catalunya i el MeteoCat ha emès una alerta per pluges intenses a les demarcacions de Barcelona i Girona. I compte, perquè segons alerten, a les platges de l'Alt Empordà s'hi poden arribar a formar onades de més de 2'5 metres. 

Segons el MeteoCat, aquesta tarda s'esperen ruixats al Barcelonès, Baix Llobregat, Vallès Occidental, Vallès Oriental, Garraf, Alt Penedès, Maresme, Anoia, Bages, Moianès, Berguedà, Osona, Ripollès, la Selva, la Garrotxa, el Gironès, el Pla de l'Estany i al Baix Empordà

Imatge de la previsió del temps per a dijous, 18 d'agost, a la tarda.
Imatge de la previsió del temps per a dijous, 18 d'agost, a la tarda.  | Meteocat

A més a més, si bé és cert que a l'Alt Empordà no s'hi esperen pluges, sí que s'hi espera que el mar estigui d'allò més inestable amb la possibilitat de que es formin onades de fins a 2,5 metres. 

A més a més, a hores d'ara (al punt de les 14.00 hores del migdia) hi ha bandera vermella a la Platja Punta de Roses per mala qualitat de l'aigua Platja de Morro del Vedell; i a la Platja Gran i a la Platja Castell de Palamos per tempesta elèctrica. 

Les precipitacions poden superar els 20 mm en 30 minuts i els ruixats aniran acompanyats de tempesta i localment de pedra o calamarsa. 

També poden arribar tempestes

Això sí, aquestes seran locals. El Meteocat alerta de la possibilitat de tempestes aquesta tarda al Bages, el Vallès Occidental, el Moianès, Osona, la Garrotxa i el Gironès

Les pluges, localment abundants

Pel que fa a la previsió general, fins a migdia s'espera ruixats dispersos a punts de la meitat est que localment a partir de final del matí podran ser més intensos a punts de muntanya d'aquest sector. 

A partir de migdia s'esperen ruixats al Pirineu i Prepirineu, més extensos al sector oriental, i altres punts de la meitat est. Seran d'intensitat entre feble i moderada, si bé localment podran ser forts. 

Sovint aniran acompanyats de tempesta i localment de calamarsa o pedra. La quantitat de precipitació acumulada serà entre minsa i poc abundant, localment abundant.
Això sí, cal destacar que la temperatura aquest dijous, 18 d'agost, serà lleugerament més baixa, si bé el descens serà localment moderat. 

Finalment, pel que fa a les ventades, hi haurà mestral a les Terres de l'Ebre i tramuntana a l'Empordà, més restringida a l'Alt Empordà durant les hores centrals de la jornada. Seran d'intensitat moderada amb cops forts, i algun de molt al nord del cap de Creus.