Diversos contenidors a terra a Barcelona després de la ventada de l'11 de març del 2023.

Alerta a Barcelona per la ventada: parcs tancats, motos a terra i arbres caiguts

Es registren ratxes d'entre 60 i 85 km/h a tots els districtes de la ciutat comtal

Matinal d'allò més complicada i moguda a Barcelona. El vent està fent autèntics estralls a la ciutat comtal i l'Ajuntament de Barcelona ha optat per activar el pla bàsic d'emergència municipal per ventades en fase d'alerta i ha tancat els parcs de la ciutat. 

Les ratxes de ponent i de mestral d'entre 60 i 85 km/h s'han fet notar durant la nit i la matinada a tots els districtes de la capital catalana. Destaquen els 85 km/h de Gràcia, els 80 km/h a la bocana sud del port de Barcelona, els 77 km/h a Sants i també a les Corts o els 70 km/h del Raval, segons dades de les estacions automàtiques de Meteocat i Meteoclimatic. 

Semàfors arrencats, arbres caiguts i motos a terra

Són algunes de les imatges s'han vist aquest matí de dissabte a Barcelona. Diversos usuaris de Twitter han publicat fotografies on es podien veure contenidors bolcats, motocicletes a terra i arbres caiguts. 

Aquí en poden veure algunes de les imatges més cridaneres que s'han vist a Barcelona al llarg d'aquest matí. 

L'Àrea Metropolitana no se'n salva

No és un problema només de Barcelona ciutat. La ventada també és forta en d'altres punts del litoral i prelitoral central (85 km/h a Castelldefels, 71 km/h a Font-rubí i 67 km/h a Badalona-Museu), a la meitat sud del país i als cims del Pirineu.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!

Cal destacar, així mateix, que les ventades d'aquest dissabte van més enllà de Barcelona i la seva àrea metropolitana. Avui, dissabte 11 de març, també s'estan registrant (segons el Meteocat) virulentes ventades a les comarques del Baix Camp, el Tarragonès, l'Alt Camp, la comarca de l'Anoia i al Baix Penedès. Així com també al nord e Catalunya, a les comarques de la Val d'Aran, l'Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l'Alt Urgell, la Cerdanya i el Ripollès

Això sí, està sent un dia de contrastos. Ja que el vent no evitarà que durant el dia d'avui s'esperin màximes de fins a 27 graus a Catalunya en un dia que registrarà temperatures d'allò més excepcionals per l'època.