Donald Trump durant un discurs

Alerten d'un possible nou atemptat a Espanya per la tensió entre els Estats Units i Iran

L'ambaixada avisa als ciutadans de la necessitat de mantenir un «perfil baix» i vigilar «el seu entorn»

El conflicte que s'està vivint entre els Estats Units i Iran al llarg dels últims dies ha portat a l'ambaixada del país estatunidenc a prendre algunes mesures. De fet, ha publicat una alerta a Espanya de precaució per als nord-americans que visquin o visitin el nostre territori. Des de l'oficina diplomàtica s'ha demanat als seus ciutadans que mantinguin un «perfil baix» i que vagin amb compte amb el «seu entorn»

Aquestes «tensions a Orient Mitjà», tal com descriu el comunicat que s'ha emès, «pot comportar riscos per a la seguretatdels ciutadans nord-americans a l'estranger». L'alerta també tracta sobre vigilar en llocs amb turistes, revisar els plans de seguretat personal i tenir els documents de viatge actualitzats i fàcilment accessibles, segurament prenent amb previsió de la possibilitat de patir un atemptat o atac terrorista. Aquest missatge s'ha fet arribar tant als americans que resideixen a Espanya com a tots aquells que estan visitant el país durant aquests dies. 

Iran vol venjar la mort de Soleimani

El conflicte entre els Estats Units i l'Iran es va iniciar arran que les tropes nord-americanes posessin fi la vida d'un personatge de vital importància per al país de l'Orient Mitjà, el general Soleimani. Des d'aquell moment,  Iran va jurar la venjança per l'assassinat, el qual va ser ordenat per Trump, i que també ha provocat tensió en altres països, que també podrien resultar víctimes d'atemptats. 

És per aquest motiu que els Estats Units van decidir enviar aquest avís  als seus compatriotes a través d'ambaixades d'arreu del món. Algunes de les oficines més destacades han estat Israel i Palestina, per la proximitat amb Israel. Altres països on ha arribat aquest missatge han estat Mèxic, algunes illes del Carib i Espanya, com ja s'ha conegut. 

Alerten de l'excepcionalitat per la tensió a Catalunya

En el cas d'Espanya, però, han remarcat que és necessari «tenir molta més precaució  a causa del terrorisme», ja que «els grups terroristes segueixen plasmant possibles atacs al país». Tot i l'avís, se segueix mantenint el nivell 2 d'alerta ja actiu fins al moment.

Un altre aspecte que l'ambaixada dels Estats Units a Espanya ha volgut afegir a aquest missatge és la  tensió que es viu a Catalunya des de la resolució de la sentència del judici del procés. Els nord-americans adverteixen que s'ha de considerar com  un risc a tenir en compte. Encara que no hagin anul·lat en cap moment la recomanació de visitar Catalunya, sí que puntualitza que es podrien donar alguns incidents: «Algunes manifestacions s'han tornat violentes, han bloquejat  les carreteres i han interromput  el transport públic en tota la regió. Els manifestants han incendiat i banalitzat la propietat pública i privada i han atacat a les forces de seguretat».

També et pot interessar...