Alerten de manca de control sanitari en avions i aeroports

Així són els viatges en avió dels espanyols a la 'nova normalitat'

Passatgers a l'aeroport de Barajas, a Madrid, durant la desescalada
En dubte els controls sanitaris en aeroports espanyols | Espanya Diari

És segur tornar a viatjar amb avió? Diverses denúncies de passatgers comencen a posar en dubte els controls de seguretat sanitaris davant del coronavirus en aeroports, avions i també en trens d'alta velocitat. Per exemple, Inmaculada Sierra, que va viatjar dissabte passat a Menorca amb avió, ha parlat per 'El Mundo' i ha confirmat: «Vaig pujar a l'avió com si fos casa meva, i vaig baixar de l'avió com si fos casa meva».

A més, afirma que el procediment, llevat pel distanciament en les cues per embarcar, segueix sent similar: «Ningú em va controlar la temperatura, i l'avió anava complet; tots omplint les files de tres».

'Nova normalitat' en avions i trens: ni controls de temperatura ni més seients buits

La veritat és que hi ha un protocol d'actuació per l'arribada de passatgers a Espanya, decretat pel Ministeri de Sanitat i el de Consum. Però, ara, està en el punt de mira si es compleix i si, així mateix, hi ha un protocol per als viatges interns (dins de la Península). Tal com va confirmar Salvador Illa fa unes setmanes, els viatgers que arribin a qualsevol dels aeroports espanyols s'han de sotmetre a tres controls primaris per part de les autoritats sanitàries abans d'accedir a país.

Control documental

Els viatgers hauran d'omplir un document amb preguntes sobre la seva procedència i si han passat la Covid-19 i en quines condicions. En el mateix document hauran d'indicar la seva adreça de destinació al nostre país per poder estar localitzables si passa qualsevol tipus de problema. El formulari s'emplena per via electrònica. Un cop finalitzat el formulari el passatger obtindrà un codi QR, que haurà de presentar a l'arribar a Espanya.

Control de temperatura

Amb l'objectiu de detectar de forma anticipada un possible cas de coronavirus, es durà a terme un control de temperatura a cada passatger, ja que si aquesta supera els 37,5 graus centígrads podria estar relacionat amb la malaltia.

Control visual

Finalment, a cada viatger se li farà una observació visual sobre el seu aparent estat de salut per intentar detectar de forma anticipada, igual que en el cas anterior, un possible cas de COVID-19. Els nous rebrots en ciutats com Lleida comencen a preocupar a les autoritats sanitàries, cosa que fa reflexionar sobre la 'nova normalitat' i sobre com la societat està reaccionant a les noves normatives.

Hi haurà influït el poc control sanitari en avions i trens enfront d'aquests nous casos de coronavirus? El temps i les investigacions ens donaran la resposta, i podrem veure si el govern anuncia un nou protocol de control sanitari per vigilar els desplaçaments i calmar, de nou, els contagis.


Comentaris

envia el comentari