Els ingressos per covid-19 a Lleida continuen pujant: ja són 89

El volum de pacients a les UCI de l'Arnau de Vilanova i el Santa Maria es manté en 11

Hospital de Campanya a Lleida aixecat pel SEM
L'Hospital Arnau de Vilanova, en una imatge d'arxiu. | Cedida

La xifra de persones ingressades amb covid-19 als hospitals de la Regió Sanitària de Lleida ha tornat a pujar en les darreres hores i ara se situa en 89, cinc més que el dia anterior, segons ha informat el Departament de Salut. El nombre de pacients ingressats que es troben a les UCI s'ha mantingut en 11, dels quals 6 són a la de l'Hospital Arnau de Vilanova i 5 a la de l'Hospital Santa Maria.

L'Arnau és el centre que incrementa el volum d'ingressos en planta, de 46 a 51. A altres centres hospitalaris de la regió hi continuen havent 27 persones ingressades amb coronavirus, cap d'ells al Santa Maria. D'altra banda, des de l'1 de juliol, les altes acumulades a l'Arnau són 46, vuit més, mentre que al Santa Maria n'hi ha una, les mateixes que en l'últim balanç.

Unió de Pagesos: «Fa tres mesos érem un sector essencial, i de cop i volta som els culpables de la covid-19 al Segrià»

Els fructicultors d'Unió de Pagesos de Ponent denuncien que fa tres mesos la societat els reconeixia com un sector «essencial», «i de cop i volta ens hem trobat que som els culpables de la covid-19 al Segrià». Així ho ha assenyalat Bernat Ramon, responsable de Fruita Dolça del sindicat, qui ha defensat que estan sortint més positius perquè es fan testos «massius».

Ramon ha lamentat que el tancament del Segrià, sumat a les pedregades, està resultant en una campanya «molt dura», que també està repercutint en el nombre de temporers contractats. Dels 35.000 que preveien, se n'acabaran necessitant menys de 30.000. Als que no poden contractar perquè no tenen feina, s'hi sumen unes 400 persones que han arribat a la comarca sense documentació.

El coordinador Territorial d'Unió de Pagesos de les Terres de Lleida, Josep Sellart, ha lamentat que enmig de l'onada de rebrots que s'està vivint al territori «hi ha qui situa la pagesia com a origen d'aquests focus i causa del problema». Des del sindicat defensen que la gestió s'està fent «bé» i, en aquest sentit, el responsable de Fruita Dolça, Bernat Ramon, ha destacat que el sector és «transparent». «Els treballadors estan treballant al camp i qualsevol inspector s'hi pot arribar», ha dit. «No trobem just que se'ns criminalitzi com els responsables de la covid-19 al Segrià», ha afegit.


Comentaris

envia el comentari