Usuari teclejant un ordenador

Alerten d'una nova estafa fent-se passar per l'Agència Tributària

S'està difonent en els darrers dies

Un nou cas de 'phishing' ha aparegut a Espanya amb la intenció de robar  les dades i els diners dels usuaris més confiats, aquest cop, fent-se passar per l'Agència Tributària. Ha estat la signatura de ciberseguretat ETES la qual ha alertat a través de les seves xarxes socials del que està passant. Pel que sembla, es tracta d'una nova estafa  que s'està difonent mitjançant correus electrònics. En aquesta ocasió els estafadors roben la identitat de l'Agència Tributària per enganyar les persones que reben aquests correus.

Segons alerta ETES, en l'email se'ns «avisa d'una denúncia  respecte a una factura  no declarada». Després, el missatge diu el següent: «La queixa ha estat presentada per una empresa amb seu a Madrid respecte a una factura emesa i pagada el novembre de 2019». Per fer més creïble l'estafa i tractar de fer picar a les víctimes, en els missatges també es pot llegir un text en el qual es diu que en els dies següents algú de l'Agència Tributària contactarà amb la persona: «Un representant de l'Agència Tributària es posarà en contacte amb vostè en els pròxims tres dies laborables per planificar una reunió i una resposta oficial».

 

Roben les dades a través d'un arxiu infectat

La forma en què els estafadors  aconsegueixen robar les teves dades ve més tard, quan demanen al correu obrir uns fitxers  per poder verificar si la denúncia de la qual es parla és falsa o no. Quan la víctima descarrega l'arxiu, el que passa és que el mateix, un cop descarregat al nostre ordinador, el infecta  completament i queda controlat pels estafadors.