Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Setrill ple d'oli d'oliva amb el fons difuminat d'un supermercat acompanyat d'una foto destacada d'una senyora sorpresa

Alerten de la nova estafa de l'oli que ja fan: el compres barat, però mai t'arriba

Molt de compte perquè poden estafar-te venent-te oli en oferta

El problema del preu de l'oli d'oliva és cada dia més urgent. Els consumidors ja no saben què fer per emportar-se oli a casa sense que els surti per un ull de la cara. La pujada del preu de l'oli ha arribat a límits insospitats. I fins i tot podem trobar ampolles d'oli arribant als nou euros.

Sobre aquesta pujada, malgrat que molts experts no tenen clar que es mantingui, altres sí que veuen que podria arribar als 10 euros. Sobretot, els productors d'oli no les tenen totes i pensen que aquest creixement del preu de l'oli d'oliva va per llarg.

En aquests temps tan convulsos, n'hi ha molts que intenten aprofitar-se de la gent innocent que no es pot pagar una ampolla o una garrafa d'oli d'oliva.

Muntatge d'una cullera d'oli i una noia fent ordres
Estigues alerta perquè ja han estafat diverses persones amb la venda d'oli d'oliva | PixaBay, Getty Images Pro

Compte amb aquesta nova estafa que pertoca a la venda d'oli d'oliva

Per això, hem d'anar amb compte de no caure al parany d'aquells anuncis per xarxes socials en què prometen vendre't una cosa que no és. Volen vendre't la garrafa d'oli d'oliva verge extra a un preu més baix del que és normal.

Des de 'La Sexta Noticias' han informat aquest dimecres d'una estafa que està creixent cada vegada més i on a través d'anuncis per Internet es veuen ofertes impactants d'oli d'oliva a uns preus més que respectables.

«Oli verge extra, 37 €, venc garrafes. Oli d'oliva verge, 38 €. Som una petita família d'agricultors del camp», així diu un dels anuncis amb què et volen estafar.

L'estafa de qui et ven oli barat, però mai t'arriba a casa

És gent innocent com Maria, una consumidora que ha parlat amb 'La Sexta Noticias' i deixa clar que després de fer una compra per transferència aquest oli «mai» arriba a casa.

«Darrere d'aquests anuncis, el que hi ha és una estafa d'algú que es fa passar per una persona d'una almàssera». Així ho denuncia Maria a la cadena d'Atresmedia. I és que aquesta dona va fer una transferència a aquest estafador de prop de 500 € com a senyal.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Cal ressenyar que el pagament total era de 1.030 € en unes 30 garrafes. El cas és que Maria ha confessat que així que va fer el pagament, aquest home va començar a donar-li excuses. I en un moment donat, es va adonar que era una estafa i va començar a reclamar els diners transferits.

Oli plena d'oli d'oliva amb el fons d'una cuina
L'oli d'oliva és caríssim i molts se n'aprofiten per estafar | Getty Images

La investigació de La Sexta ha donat els seus fruits

El cas és que 'La Sexta Noticias' es va posar a treballar i ha pogut parlar amb aquest suposat venedor d'oli d'aquests anuncis fraudulents. «El tinc molt barat, i si em compres més caixes, te'l deixo a 35. I ja està, quan arribis a casa pagues la meitat ara i la meitat al repartidor, una entradeta», deixava anar el presumpte estafador.

En aquesta crida als redactors de La Sexta els vol convèncer que aquesta venda és totalment legal. Estem parlant de l'almàssera Gómez Cano a Baena (Còrdova) i segons el suposat estafador tota la vida ha tingut aquesta tradició.

Finalment, l'equip de recerca de l'informatiu contacta amb el trull real. Els comenten que ja hi ha hagut diverses persones que els han avisat del frau i de la suplantació d'identitat que estan fent amb la seva empresa.

«Ja són cinc persones les que ens han trucat dient que estan venent oli en nom nostre», explicava el gerent de l'empresa. Tot i això, cal anar amb peus de plom abans d'acceptar aquest tipus d'oferta de vendes d'oli d'oliva per Internet perquè no t'acabin estafant.