Imatge d'un cafè per emportar

Alerten del perill d'un cafè molt popular: el vinculen amb el càncer

Entre els components del cafè, hi ha un ingredient que pot produir càncer

Un dels productes estrella al nostre país podria contenir una substància amb risc de càncer. En aquest article t'expliquem quina és aquesta substància i què pot provocar al teu cos.

Els ciutadans d'Espanya són, sens dubte, els consumidors més grans d'aquesta beguda. Segons un estudi de Starbucks i de l'Institut Ipsos sobre els diferents hàbits de consum de cafè, a Espanya dediquem més de 200 hores a l'any a fer cafè.

La majoria dels consumidors no saben quina és la procedència del cafè que beuen però afirmen que és la seva beguda preferida per a qualsevol ocasió. I és cert, bevem cafè en nombroses circumstàncies. El cafè ens acompanya en diversos actes socials: l'esmorzar en un bar, una xerrada entre dos coneguts, a la feina o com a postres després d'un bon àpat.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

A Espanya, el consum diari de cafè és de tres tasses i mitja. Una dada molt alta respecte a altres països de Llatinoamèrica com Colòmbia i Brasil, on el cafè és símbol nacional.

La substància que inclou el cafè que pot provocar càncer

Imatge de colesterol al cos
La substància que inclou el cafè pot provocar càncer | GETTY IMAGES

Aquest element és l'acrilamida, una substància química d'alt risc carcinogen. Un jutge de la Cort Superior de Los Angeles va col·locar l'acrilamida com una de les substàncies que cal tenir en compte. El 2018, totes les cafeteries de Califòrnia van haver d'afegir una advertència sanitària per aquesta substància a tots els seus establiments.

En temperatures superiors als 120 graus es forma aquesta substància química. Els sucres dels comestibles que inclouen midó i fructosa, a altes temperatures reaccionen entre ells i sorgeix aquesta substància tan perillosa.

Fins i tot, les institucions afirmen que és una substància perillosa per a l'ésser humà. Així ho demostra l'Agència Internacional de Recerca sobre el Càncer (IARC). En els seus estudis, considera l'acrilamida una substància amb un cert risc carcinogen per a l'ésser humà.

Un altre dels factors que poden produir danys al nostre sistema és prendre el cafè massa calent. Són molts els usuaris que prenen el cafè molt calent. Però, consumir qualsevol beguda a altes temperatures augmenta el risc de patir càncer d'esòfag. Aquest, a més a més, augmenta també si el consumidor és fumador i, a més, sol beure grans quantitats d'alcohol.

Tipus de cafè

Hi ha milers de variants de cafè al món però t'expliquem en quina categoria es troba el cafè espanyol. A Espanya, els tipus de cafè depenen de la comunitat autònoma on et trobis i del gust del consumidor.

A Espanya, se sol consumir el cafè torrefacte o torrat. És una variant de cafè que s'obté després de sotmetre el gra a un procés durant la torrefacció.

Els cafès que més es consumeixen a Espanya

Hi ha milers de maneres de poder preparar un cafè a Espanya. T'expliquem els cafès amb més índex de popularitat entre els amants d'aquesta beguda:

1. Cafè amb llet: és una de les variants més demanades a qualsevol bar o cafeteria d'Espanya. Per poder preparar-ho, necessitem una tassa una mica més gran i afegir cafè i llet a la mateixa mida.

2. Cafè sol: en aquest cafè prenem com a referència els nostres amics italians, ja que és molt semblant a l'espresso. Es prepara amb cafè i aigua en una màquina espresso.

En menys d'un minut de preparació, podràs degustar una de les meravelles de què gaudeixen centenars de consumidors de cafè diàriament.

3. Tallat: és una variant molt semblant al cafè. Es diferencia en el fet que s'hi afegeix una mica de llet. En aquesta categoria podríem afegir el cafè tacat, un dels cafès més sol·licitats també.És pràcticament igual que el cafè tallat, però se li posa una petita gota de llet sobre el cafè.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Les hores més barates de la LLUM, ara al teu WhatsApp totalment GRATIS! Planifica les teves rentadores, les planxades i el forn per a estalviar!