Imatge de l'actriu Carme Elias

La greu malaltia que pateix l'actriu catalana Carme Elias: «El túnel del terror»

L'actriu va ser diagnosticada amb Alzheimer l'any 2019

L'actriu catalana Carme Elias anunciava fa tot just un any que patia una greu i dura malaltia. I és que, l'any 2019, la guanyadora d'un premi Goya per la pel·lícula 'Camino' el 2009 era diagnosticada amb Alzheimer.

Un fet que precipitava, desgraciadament, la seva retirada de l'actuació després d'una gran i llarga trajectòria, amb gairebé 50 anys damunt dels escenaris i davant de les càmeres.

Ara, quatre anys després del cop tan dur que va suposar haver d'adaptar-se a una nova realitat provocada per la malaltia, l'actriu barcelonina ha relatat el que és viure amb un diagnòstic d'una malaltia degenerativa..

Imatge de Carme Elias.
La dura lluita de Carme Elias contra l'Alzheimer. | Europa Press


«És el túnel del terror»

Carme Elias feia públic el seu diagnòstic el març del 2022, quan recollia el Premi Especial del Brain Film Fest al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). El certamen, dedicat al cinema de temes relacionats amb el cervell, es feia idoni per revelar el que patia des de feia tres anys.

Una malaltia, l'Alzheimer, que ha capgirat la seva vida per complet durant tot aquest temps. «És el túnel del terror, però intento estar activa i creativa», reconeixia l'actriu. Assegurava, a més, que tot i la seva duresa i dificultat per conviure-hi, no li ha suposat cap trauma.

«Faig vida normal, surto a comprar pel barri. Llegeixo, cuino i veig pel·lícules», revela sobre el seu dia a dia. Tot i que no és una malaltia exempta de moments durs. «A vegades estic baixa d'ànims, de sobte em venen moltes llàgrimes inesperades».

Tanmateix, ha confessat que, en un principi, no volia revelar que patia la malaltia per evitar contratemps dins de la seva professió. «Confessar que pateixo la malaltia ha estat un efecte balsàmic a la meva vida», assegurava. «La reacció de familiars i amics, el seu suport i els seus ànims, m'estan ajudant molt».

I és que va ser la Fundació Pasqual Maragall, dedicada a persones que pateixen Alzheimer, qui va fer que finalment fes el pas d'explicar-ho. Ara, a més, Elias està duent a terme un documental juntament amb Claudia Pinto en què explica el seu procés i el seu dia a dia convivint amb la malaltia.

L'actriu, a la vegada, ha revelat que va començar a patir els primers símptomes en el rodatge d'una pel·lícula. Va ser l'any 2018 a '¿Quién te cantará?', de Carlos Vermut, on, casualment, en aquest cas, és la protagonista qui pateix pèrdues de memòria a causa d'un episodi d'amnèsia.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS totes les notícies de TV3 al WhatsApp!