Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Imatge de fons d'una noia amb una ampolla freda al cap i diverses emoticones d'un sol amb un termòmetre que indica calor, un núvol amb tempesta i un senyal d'alerta

Alertes de l'AEMET a Catalunya i 7 zones més d'Espanya les pròximes hores

L'AEMET emet avisos per altes temperatures a diverses zones del país, però també hi ha alertes per pluges i tempestes

L'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) adverteix per a les pròximes hores d'avisos fins a vuit comunitats espanyoles, Catalunya inclosa. La major part seran per les altes temperatures, que en alguns casos arribaran a rondar els 40 graus. Encara que també n'hi haurà per tempestes.

És el cas, per exemple d'Andalusia, on aquest dijous es mantenen alerta taronja Còrdova i Jaén. En groc romanen Granada i Sevilla, on s'assoliran màximes de 38ºC. També Almeria roman en estat de risc, però si escau serà per onatge.

L'AEMET recorda, a més, que quatre comunitats més s'hauran d'enfrontar a valors tèrmics especialment extrems aquest dijous. Amb avís groc hi ha Aragó, Comunitat de Madrid, Navarra i Catalunya. També cal fixar-se en Castella-la Manxa, que malgrat no estar sota alerta, els termòmetres registraran fins a 38ºC.

A Navarra anotaran 36ºC, davant dels 35ºC de Madrid o els 34ºC de Girona. Serà una bestreta de l'estiu, que es mantindrà també divendres a la major part d'aquestes zones.

L'avís groc també romandrà actiu a Galícia per fenòmens costaners i a Castella i Lleó (Segòvia) per tempestes.

L'AEMET manté avisos per divendres: calor i tempestes

L'AEMET avança que les altes temperatures d'aquest dijous es prolongaran divendres. Avisos grocs continuaran a Aragó, Catalunya i Comunitat de Madrid, afegint-se a aquesta llista Castella-la Manxa.

Mapa d'alertes a Espanya el divendres 7 de juny
Mapa d'avisos de l'AEMET per aquest divendres 7 de juny | AEMET

Saragossa i Osca rondaran els 35-36ºC, mentre que a zones de Catalunya, com l'Empordà, de Girona, es preveuen 34ºC. A la zona central de la Península, els termòmetres marcaran també màximes de 36ºC.

A la prèvia del cap de setmana, caldrà estar atents, a més, a Galícia. Es mantenen actius avisos grocs per onatge a la Corunya, mentre que les altres tres províncies gallegues estaran en alerta per pluges i tempestes. Sobretot al llarg de la tarda.

En la mateixa situació hi ha Lleó i Zamora, mentre que a Andalusia, l'únic avís serà a Almeria. Si escau, l'AEMET l'activarà per fenòmens costaners.

Preveuen la presència de ruixats i tempestes que podrien ser forts i amb calamarsa al sud de Galícia i cantàbric occidental. Avisen d'elevades temperatures al centre i al nord-est peninsular, a més d'intervals de vent fort a costes de Galícia i Almeria.