Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb caixer automàtic del Banco Santander i cercle groc amb home gran amb ulleres

El Banco Santander admet als seus clients el que era un secret de domini públic

El Banco Santander avança els pagaments dels subsidis per desocupació als seus clients aquest mes de juny

Els subsidis per desocupació són una ajuda essencial per als treballadors. Sobretot si ha cotitzat menys d'un any, no poden accedir a la prestació completa per desocupació. Aquests subsidis, administrats pel Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE), són esperats amb ànsies cada mes per milers d'espanyols.

Amb l'arribada d'un mes nou, la pregunta recurrent entre els beneficiaris és quan rebran el pagament corresponent. Segons el SEPE, els pagaments d'aquestes prestacions solen fer-se a partir del dia 10 de cada mes. Tot i això, si el dia 10 cau en un festiu, el pagament s'efectua el següent dia hàbil.

Diverses persones fan cua per entrar a l'oficina d'ocupació a la ciutat de Madrid
Els aturats clients de Banco Santander agrairan aquesta notícia | RTVE

La decisió del Banco Santander

Per al juny, el SEPE ha confirmat que els subsidis per desocupació s'abonaran el dilluns 10 de juny. Tot i això, el Banco Santander ha decidit avançar-se i oferir un alleujament financer d'hora als seus clients. L'entitat ha anunciat que farà els pagaments a partir del dijous 6 de juny.

Aquesta decisió reflecteix el compromís del banc de recolzar els seus clients en temps de necessitat, permetent accedir als seus fons abans del previst.

Muntatge d'una oficina del SEPE i telèfon mòbil
Els clients a l'atur han d'estar atents als canvis a les dates de cobrament dels bancs | E-Noticies

El patró de mesos anteriors mostra que els principals bancs efectuaran els pagaments dels subsidis en diferents dates. Mentrestant, CaixaBank, Banc Sabadell i la resta d'entitats bancàries faran els pagaments el dilluns 10 de juny.

Cal fer esment d'Ibercaja, Openbank i Bankinter. Aquestes han avançat la data de pagament al divendres 7 de juny.

L'esforç de Banco Santander en avançar els pagaments destaca, brindant als seus clients una oportunitat de rebre els seus subsidis abans que la majoria de les altres entitats.

Per als qui vulguin conèixer l'estat de la prestació i la quantitat exacta que rebran, la Seu Electrònica del SEPE ofereix un servei de consulta. A través d'aquest portal, els beneficiaris poden verificar tant l'estat de la prestació com la quantia que se'ls abonarà.

Pel que fa als subsidis per desocupació, la quantia és fixa i correspon al 80% de l'Indicador Públic de Renda d'Efectes Múltiples (IPREM). Això no obstant, si el darrer contracte del beneficiari no va ser a jornada completa, el pagament s'ajustarà proporcionalment a les hores treballades.

És fonamental que els beneficiaris estiguin informats i consultin regularment el seu estat de prestació a través del SEPE per evitar sorpreses i gestionar-ne millor les finances. La iniciativa de Banco Santander d'avançar els pagaments subratlla el seu compromís amb el benestar dels seus clients i ofereix un suport inavaluable en moments de necessitat.