El físic Àlex Arenas llença una advertència: «Col·lapsarem el sistema sanitari un altre cop»

L'expert també ha assegurat que «l'epidèmia ens està superant»

Diverses persones amb mascareta passegen pels carrers de Viveiro, a Lugo
Arenas dona el seu punt de vista sobre l'avanç de la pandèmia i creu que la situació és crítica | EFE

Àlex Arenas, investigador de la Universitat Rovira i Vigili i doctor en física, ha parlat sobre com veu la situació després de fer-se públiques les noves mesures implantades pel Govern català. En una entrevista pel programa ‘Versió RAC1’, Arenas ha donat el seu punt de vista sobre la gestió i l’avanç de la pandèmia.

L’investigador ha apuntat que creu que la situació crítica es deu a una tornada a la normalitat «mal entesa». Segons el físic, no només és important l'ús de mascareta i el rentat de mans, uns actes molt implantats ja entre la població, sinó que també és necessari reduir els contactes socials i la circulació diària de persones. Per això, assegura al mitjà en qüestió que un cop ens trobem estacionats, cal «veure com avancem els propers mesos, perquè estem al mig d’una marató i ens queda tota la pujada fins a l’estiu que ve».

Arenas demana no abaixar la guàrdia

«Necessitem estacionar-nos en uns valors amb els quals el control del virus sigui factible dins del nostre sistema sanitari», assegura Arenas, qui a la vegada adverteix que no s’ha de «abaixar la guàrdia, perquè la situació va per llarg». 


«Els cribratges massius són necessaris, però s’han de preparar i s’han de posar en marxa des del sistema sanitari. I, ara mateix, la Primària està desbordada. Hem de frenar, que els valors siguin més baixos i així poder començar amb aquest atac proactiu» ha assegurat en l'entrevista. 

De fet, en un tuit el dilluns, Arenas ja ho deixava ben clar: «Si no actuem de forma contundent ara, en uns 20 dies col·lapsarem el sistema sanitari un altre cop, i això vol dir que estarem molt pitjor que al Març».


Comentaris

envia el comentari