Imatge d'arxiu de l'alcalde de Manlleu, Àlex Garrido

Àlex Garrido es manté ferm en la seva decisió de dimitir com a alcalde de Manlleu

El batlle, que assegura saber qui va gravar el vídeo on se'l veu en estat d'embriaguesa, ha explicat que «havia jugat tres hores a bàsquet sota un sol molt fort» i que «no havia menjat»

L'alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, que el passat divendres va anunciar la seva dimissió arran de la difusió d'un vídeo on se'l veia en estat d'embriaguesa en un local d'oci de Platja d'Aro aquest passat estiu, ha donat explicacions sobre els fets en una entrevista al programa 'El món a RAC 1'. Garrido ha reiterat que, ara com ara, manté la decisió que va comunicar divendres, assegurant que «hauria de passar una cosa molt forta perquè virés la meva decisió, però no crec que passi».

Garrido ha justificat la seva decisió de plegar «per dignitat. Les imatges són dures, m'avergonyeixen sobretot a mi». En aquest sentit, ha explicat que «s'ha de contextualitzar tot plegat: des del febrer no sortia de Manlleu, dedicant-me a la gestió de la pandèmia, i això era a finals de juliol. Aquelles setmanes teníem 0 casos». L'alcalde de Manlleu ha assegurat que «sé qui em va gravar i no ho he dit a ningú. És un veí de Manlleu. Ell diu que no les ha difós».

Sobre els fets que van succeir el dia fets, Àlex Garrido ha assenyalat que «era una tarda que havia jugat tres hores a bàsquet sota un sol molt fort. No havia menjat. Vaig ser en aquell bar amb una gent que vaig conèixer de Manlleu una hora. Els dos o tres gots que vam fer se'm van posar fatal». L'alcalde de Manlleu creu que el vídeo es va difondre divendres per «una maniobra molt ben estudiada, molt maliciosa i malintencionada. Havíem començat uns cribratges massius, havia tingut molta imatge pública».

ERC de Manlleu demana a l'alcalde Garrido que repensi la decisió

ERC de Manlleu ha demanat a l'alcalde Àlex Garrido que reconsideri la seva decisió i no dimiteixi. En un comunicat, la formació assegura que «respectem una decisió complicada presa davant una situació molt dura, però creiem que no és proporcional a un incident que en cap cas és il·lícit o il·legal». En aquest sentit, els republicans lamenten que s'hagi utilitzat un assumpte privat "com a eina d'atac i escarni».

A més, ERC de Manlleu ha reiterat el seu suport a Garrido i l'ha lloat com a  «persona compromesa amb una trajectòria política impecable», que asseguren que ha dedicat «tota la seva energia» a la ciutat.