Imatge d'Alfred Rodríguez Picó a TV3.

L'avís d'Alfred Rodríguez Picó, mite de TV3, sobre què passarà a Catalunya: «No viurà»

«Som en una situació francament dolenta», alerta el mític home del temps, ex de TV3

Parlar d'Alfred Rodríguez Picó és parlar de l'alma mater de la méteo catalana. Sense la seva figura no s'entén aquesta fal·lera que tenim a Catalunya pel temps. Pioner i mite de la corpo, Picó va ser una absoluta referència de la petita pantalla durant gairebé 20 anys.

Sense Picó no s'entén Molina; i sense Molina no s'entén Picó. Potser per això, van a l'uníson amb algunes opinions. Com la del canvi climàtic. Si fa unes setmanes Tomàs Molina explicava al Col·lapse de TV3 que les pistes d'esquí tenien els dies comptats a Catalunya, ara Picó ha reaparegut a Vilaweb per coincidir amb aquesta opinió. 

«Som en una situació francament dolenta. La Mediterrània té aquestes invasions d’aire saharià; mai no havíem tingut tanta pols en suspensió sahariana des que hi ha dades. La nostra geografia i el nostre paisatge canvien. Els arbres de clima fred ja no podran viure, la vinya podrà conrear-se al Pirineu, a Catalunya apareixen insectes tropicals que no havien existit mai…», remarca en una entrevista a VilaWeb

Arriben pluges més intenses

En aquesta línia, Alfred Rodríguez Picó explica que venen anys de pluges més intenses a Catalunya. Segons ell, la torrencialitat de les precipitacions s'intensificarà i ens hi haurem d'adaptar per a poder-se sobreviure. 

«La torrencialitat de les precipitacions a Catalunya s’intensificarà i haurem d’adequar les infrastructures per a aquests aiguats tan intensos, com els d’enguany a València o a les Illes Balears», sentencia Picó.

«Una situació francament dolenta»

Picó va més enllà per a explicar que el panorama, al llarg dels propers anys, canviarà. «Les plantes i els animals s’habituen a temperatures molt suaus, però si el febrer vingués una onada siberiana com la del 1956 el dany seria molt gran perquè tot l’ecosistema s’habitua a temperatures suaus. I, malgrat que enguany amb prou feines ha plogut, el 2018 vam tenir rècord de pluges torrencials», sosté. 

Veurem, doncs, si els pressagis d'Alfred Rodríguez Picó es cumpleixen i si és veritat que estem en una situació límit. Només el temps dirà. 

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp