Una taula parada amb aliments per esmorzar

8 aliments populars que et posen de molt mal humor

Pels seus components, aquests productes ens fan perdre el somriure i tornar-nos més irascibles

Començar amb bon peu el dia és el que li agradaria a tothom. Per desgràcia, això no sempre és així. La majoria dels mortals prefereixen no veure a ningú a primera hora del matí.

El mal humor es pot controlar... si deixes de consumir aquests productes:

Despertar-se amb mal humor té molt a veure amb la persona, el caràcter i la manera d'entendre el temps. Ara bé, la veritat és que hi ha alguns aliments que no fan sinó aportar el seu granet de sorra per tornar-nos més irascibles del que és normal.

Es tracta de productes que afecten directament als teus estats emocionals a través dels nivells de serotonina, l'anomenada «hormona de la felicitat». A continuació, t'expliquem quins són aquests populars aliments que ens converteixen en una autèntica bomba a punt d'explotar a la cara de qualsevol persona:

El cafè

L'excés de cafeïna pot resultar horrible, i ens pot provocar ansietat i mal humor. És cert que, en petites dosis, el cafè ens ajuda a despertar-nos i tirar endavant durant el dia.

Un got amb cafè i una persona escrivint a darrere
Abusar del cafè pot empitjorar el nostre humor al llarg del dia | pixabay

Però no són poques les vegades que abusem d´aquesta beguda, sigui per addicció o per influència social. Si el que volem és evitar el mal humor, hauríem de plantejar-nos limitar-ne el consum, i optar, per exemple, per un bon te.

Les patates fregides

Encara que et costi creure-ho, hi ha gent que esmorza patates fregides. El pitjor de tot és que aquestes o qualsevol producte envasat, ens genera mal humor a causa de l'alta quantitat de sal que porten.

Un bol amb patates fregides de bossa
Les patates fregides porten sal, grasses i additius en excés | Pixabay

Tampoc ajuden gaire els olis que s'utilitzen per preparar-los, que solen disminuir l'activitat cerebral i emprenyar-nos. A més, són autèntiques bombes de calories, cosa que les converteix en una de les pitjors opcions per esmorzar.

Els refrescos

Les begudes amb gas contenen una gran quantitat de sucre. La seva ingesta es produeix gairebé sense adonar-nos-en, ja que els fabricants dissimulen molt bé el seu sabor. Això no treu que en patim les conseqüències a llarg termini.

Tres gots de refresc en una barra de bar
Els experts no recomanen beure refrescs per esmorzar | Pixabay

A més del sucre, aquestes begudes contenen sodi i molt, molt de gas. Aquests components afecten de forma directa el nostre humor (a més del nostre estat físic ). Els canvis d'humor produïts per aquestes begudes solen manifestar-se primer amb un fals sentit de l'animació, seguit de baixades d'ànims i mal humor clar.

Els pastissos

En general, els pastissos contenen una gran quantitat de sucre i greixos. Tots aquests productes, de per si, ja són força nocius per al nostre organisme.

Un plat amb una porció de pastís Tiramisú
Elimina els pastissos dels teus esmorzars per no perdre el bon humor | Pixabay

Però és que, a més, produeixen canvis molt marcats al nostre humor. Si el que realment necessites és una mica de sucre, el millor que pots fer és optar per una fruita.

Els embotits

Els embotits són, potser, un dels aliments més presents als esmorzars dels espanyols. Ara bé, per ser francs, les carns processades, en excés, no són gens recomanables per començar el dia.

Un plat amb tota mena d'embotits
Els additius i la sal dels embotits alteren el nostre humor | Pixabay

Les salsitxes o el pernil cuit solen tenir una gran quantitat de conservants i greixos, que impacten directament en el nostre humor. A més, els additius poden provocar-nos mals de cap i retenció de líquids, cosa que ens farà sentir incòmodes durant tot el dia.

La margarina

La margarina és un aliment que sempre se'ns ha venut com una cosa molt més sana que la mantega. I sí, és cert que conté una mica menys de greix, però aquí s'acaben els beneficis.

Una llesca de pa on posen margarina per sobre amb un ganivet
La margarina no és una opció tan saludable com ens han dit | Pixabay

El greix vegetal també afecta directament el nostre organisme, provocant-nos canvis d'humor molt marcats. A més, el seu abús ens pot fer guanyar pes en excés.

Els cacauets salats

Per si mateixos, els cacauets ja contenen greixos gens recomanables per al nostre organisme. Però és que, a més, se li sol afegir una gran quantitat de sal i altres additius per donar-li sabor i fer que no puguem parar de menjar. Això no fa sinó produir-nos canvis d'humor, a més d'alguna migranya .

Un plat amb cacahuets salats
Si acostumes a menjar cacauets durant l'esmorzar, busca una altra cosa | Pixabay

Les begudes sense sucre

Fins ara hem vist com la majoria de begudes que contenen sucre ens produeixen mal humor. Ara bé, el que passa és que encara que optem per les que no ho porten, estarem igual o pitjor. Les begudes sense sucre contenen aspartam, un producte que tampoc recomanen els experts.

Un got amb cafè on afegeixen sucre
Els substituts del sucre també alteren el nostre humor | Pixabay

Com que és un substitut del sucre ens aporta un baix contingut calòric, però afecta directament el nostre estat d'ànim. És a dir, que si comencem el dia amb una beguda amb aspartam, viurem una autèntica muntanya russa d'emocions .