Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Test ràpid per detectar la COVID-19

Tens al·lèrgia o és coronavirus? Claus per a distingir-los en plena primavera

Amb l'epidèmia, és normal sentir incertesa quan apareix algun possible símptoma

Test ràpid per detectar la COVID-19
Encara que comparteixin alguns símptomes, n'hi ha d'altres que et trauran de dubtes | Catalunya Diari

Amb la crisi del coronavirus és normal que la població es preocupi si en algun moment sent  algun possible símptoma. Però cal mantenir el cap fred i pensar que pot ser que no es tracta del Covid-19, sinó d'al·lèrgia.

I és que aquesta situació s'ha ajuntat amb l'arribada de la primavera, el que suposa un horror per a la població que pateix al·lèrgia. És normal que se senti confusió o incertesa en notar algun símptoma en comú i, per això, t'expliquem alguns consells d'especialistes que t'ajudaran a distingir si tens al·lèrgia o alguna altra infecció.

Sequedat de les mucoses i pèrdua del gust i olfacte

Betlem de la Hoz, especialista en Al·lergologia a l'Hospital Universitari Ramón i Cajal de Madrid, ha explicat que «hi ha símptomes del Covid-19 que, al principi, poden tenir similitud amb l'al·lèrgia, com la rinorrea o la congestió nasal».

No obstant això, hi ha símptomes del coronavirus que no apareixen en el cas que sigui al·lèrgia: «En molts pacients es produeix una  sequedat de les mucoses  i una  pèrdua del gust i l'olfacte, que no es produeix amb l'al·lèrgia».

A més, Antonio Valero, president de la Societat Espanyola d'Al·lergologia i Immunologia Clínica, ha explicat que «en els pacients amb Covid-19 no apareix la picor de nas i ulls, el llagrimeig i els esternuts, que en canvi sí que es dóna en un alt percentatge dels pacients amb al·lèrgia».

Símptoma diferenciador: la febre

Els dos experts afirmen que el símptoma més important a tenir en compte per distingir entre al·lèrgia i Covid-19 és la febre. I és que l'al·lèrgia no dóna febre, ni malestar general, així com tampoc dóna problemes digestius, cosa que sí que són símptomes de coronavirus.

D'altra banda, els símptomes presentats per l'al·lèrgia solen disminuir o desaparèixer després de prendre antihistamínics — tòpics o orals —, cosa que no té cap efecte en el coronavirus.

Per poder distingir l'al·lèrgia d'un refredat comú, Antonio Valero també ha posat èmfasi que «al contrari que el pacient amb al·lèrgia, l'afectat per refredat es troba igual estant fora o dins de casa».

Les persones asmàtiques

Les persones que pateixen asma  no tenen més risc de contagi  que els altres, però sí que poden suposar més complicacions en els asmàtics al·lèrgics que no tinguin l'afecció controlada.

«Les vies respiratòries de les persones asmàtiques són més susceptibles a les infeccions respiratòries, especialment les víriques, si el trastorn no està ben controlat» apunta Betlem de la Hoz. Amb el virus, el procés inflamatori pot «agreujar-se amb una major inflamació», de manera que l'ideal per als asmàtics és  seguir fidelment les precaucions i els tractaments pertinents.

Per la seva banda, els experts aconsellen no ventilar l'habitació  entre les 12 i les 17 hores, perquè és quan «més quantitat de pòl·lens hi ha a l'atmosfera», encara que és cert que el confinament i la reducció de la contaminació ajuden a tenir menys símptomes d'al·lèrgia. En el cas de tenir al·lèrgia a la pols o els animals, és essencial mantenir una neteja exhaustiva.

[predef]catdiari-grup-de-facebook-580[/predef]