Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto de la policia antidisturbis amb un incendi

Picabaralles als carrers després de l'Espanya-Marroc

La Policia Nacional havia preparat un pla especial en previsió dels disturbis

El partit havia estat considerat alta tensió per part de les forces de l'ordre, que van preparar un pla especial de prevenció. El motiu, la crida d'Ultras Sur i Frente Atlético a xarxes socials per «defensar Espanya». Els ultres demanaven protegir els carrers dels aficionats marroquins.

La crida a les xarxes socials

Els ultres de Reial Madrid i Atlètic, Ultras Sur i Frente Atlético, s'han unit aquestes últimes hores a una crida conjunta. Van demanar a les xarxes socials sortir al carrer per «impedir actes vandàlics». El seu objectiu és evitar possibles aldarulls dels aficionats marroquins després del partit del Mundial.

«Ultra Sur i Frente Atlético i grups similars uniran forces per impedir actes vandàlics dels aficionats del Marroc i protegir els carrers. Per això convoquen els aficionats d'Espanya per sortir als carrers a defensar Madrid». Aquest era el missatge publicat en un dels fòrums ultres més coneguts.

La crida va néixer dels ultres madrilenys, però es va fer extensiva a altres ciutats d'Espanya, com València. En previsió de possibles aldarulls, el ministeri de l'Interior ha mobilitzat unitats antiavalots i d'intervenció. S'ha organitzat un dispositiu especial en prevenció de possibles enfrontaments.

Perillosos antecedents

La policia espanyola volia evitar un esclat de violència com el que es va produir a Brussel·les després del Bèlgica-Marroc. El triomf de la selecció marroquina, que els va fer la passada a vuitens, va derivar en greus aldarulls. Desenes de joves van sortir al carrer, van cremar cotxes i van destrossar mobiliari urbà.

A Brussel·les hi ha una part important de població marroquina, com a Espanya. En els darrers partits del Marroc ja hi havia hagut grans concentracions en algunes ciutats com El Ejido. Totes les celebracions, però, s'havien desenvolupat sense incidents.

La crida dels ultres va posar en alerta la policia, i a les xarxes van assenyalar-ne el caràcter obertament racista. Molts usuaris van advertir que era un intent d'anar «de cacera» contra els immigrants. La policia investiga qui està darrere d'aquests missatges d'odi a les xarxes.