Foto d'un conjunt d'habitatges.

L'alternativa més barata a la hipoteca: les cases de moda que costen 33.000 euros

Aquestes noves cases pretenen substituir les de tota la vida

Comprar-se una casa s'ha convertit per a molta gent en un autèntic maldecap. Aquest és un problema al qual s'enfronten, sobretot, els joves, ja que cada vegada són més els que veuen una hipoteca com un objectiu inassolible.

Els elevats preus de les cases units a la precarietat laboral i els requisits que demanen els bancs per poder accedir a un habitatge han fet que cada cop siguin més les persones que optin pel lloguer. Tot i això, sembla que el model tradicional està començant a canviar. Actualment, s'ha implantat una moda que sembla importada directament dels Estats Units. I això es podria convertir en una gran alternativa.

Aquesta és la millor alternativa a la hipoteca si vols una casa nova

Si tu també has estat mirant cases i t'has adonat que accedir a una és gairebé impossible, de segur que t'interessarà saber que ara la pots aconseguir d'una altra manera. A continuació, t'expliquem una alternativa a la hipoteca de tota la vida.

La solució és triar una casa prefabricada: un mercat en auge no només als Estats Units, sinó també a la resta d'Europa. De fet, al nostre país cada cop hi ha més empreses que les ofereixen, cosa que fa alguns anys era gairebé impensable. Han fet una gran aposta oferint cases prefabricades als clients a preus molt accessibles. Al seu catàleg ja inclouen una d'aquestes cases de mida petita, amb un preu de només 33.000 €.

Avantatges de les cases prefabricades

Tot i que encara no són gaire conegudes en el nostre territori, aquesta mena de cases tenen avantatges i beneficis respecte a les tradicionals. Per això cada cop hi ha més compradors que decideixen interessar-s'hi i deixen de banda la casa tradicional.

Imatge d'uns quants balcons d'un bloc de pisos
Cada cop és més complicat trobar finançament per a una hipoteca tradicional. | Getty Images

Per exemple, un dels seus avantatges principals és que el temps de construcció és molt menor. A més, cal sumar-hi que requereixen poca mà d'obra. D'una banda, són sostenibles i ecològiques, un gran punt a favor en aquests temps. De l'altra, suposen un gran estalvi econòmic per al comprador, ja que són habitatges econòmics que compten amb totes les comoditats.

Característiques de les minicases prefabricades

Les minicases prefabricades s'entreguen a les persones que les compren completament acabades, per la qual cosa el comprador no ha d'esperar més temps del necessari. Entre les seves cambres principals, hi ha dormitoris, cuina completa i saló.

Perquè et facis una idea de com de ràpidament s'instal·len, en tan sols un mes o un mes i mig podràs tenir-la acabada. Tot i això, una de les seves característiques més atractives és que podràs moure la casa prefabricada on ho necessitis. Per tant, podràs desplaçar casa teva allà on vulguis anar i amb comoditats.

Amb un preu que entre 33.000 € i 60.000 €, l'èxit n'està assegurat. De tota manera, sempre dependrà de la marca fabricant, de la quantitat d'habitacions, de la mida, etc.

D'altra banda, una de les coses per les quals més destaquen aquestes minicases és la sostenibilitat, ja que respecten el medi ambient. Els sistemes amb què es fabriquen gairebé no generen residus i, a més, consumeixen molta menys energia que una casa tradicional.

Un altre avantatge que cal tenir en compte és que les persones que en comprin una tindran total llibertat per triar el model que més els agradi, així com la distribució preferida: obtindrà una casa al seu gust del tot.

En definitiva, les noves minicases prefabricades han arribat al mercat europeu amb l'objectiu de substituir els habitatges tradicionals. Amb forts avantatges i beneficis, sembla que cada cop hi ha més gent que es planteja adquirir-ne una.