URGENT

👉 Catalunya avançarà al tram 2 de la desescalada i aixecarà més restriccions dilluns

Les altes temperatures podrien modificar les franges horàries per sortir al carrer

El govern espanyol ho està estudiant

L'avinguda Gaudí de Barcelona amb nens passejant durant la primera sortida des de l'inici del confinament
Aquest dimecres i dijous se superaran els 30 graus a l'àrea del Mediterrani | ACN

El govern espanyol estudiarà en profunditat amb les comunitats autònomes i amb experts si cal algun tipus d'ajust en les franges horàries per a la sortida dels nens i nens al carrer, davant la pujada de les temperatures d'aquests dies. Segons l'ordre del Ministeri de Sanitat, en el marc del pla de desconfinament en la lluita contra el coronavirus, des del passat dissabte 2 de maig, els menors de fins a 14 anys poden sortir a passejar cada dia entre les 12.00 hores i les 19.00 hores.

«Pel que fa a les altes temperatures i les franges horàries, estudiarem aquest tema. De moment són les que són, creiem que donem els espais horaris suficients per oferir aquestes mesures d'alleujament amb garanties però, si calgués algun canvi o ajust, ho valorarem amb les CCAA i experts en cadascun dels respectius àmbits», ha dit el ministre de Sanitat, Salvador Illa, aquest dilluns 4 de maig, en una roda de premsa que ha compartit amb el ministre de Transports, José Luis Ábalos.

Dimecres i dijous se superaran els 30 graus a l'àrea del Mediterrani

Les temperatures continuaran aquesta setmana entre cinc i deu graus centígrads més alts del que és habitual per a aquest mes almenys fins divendres que ve, segons ha explicat a 'Europa Press' el portaveu de l'Agència Estatal de Meteorologia, Rubén del Campo.

Per una altra banda, del Campo ha apuntat que aquest dimarts es preveu un descens destacat dels termòmetres, llevat de l'àrea del Mediterrani, però dimecres i dijous tornaran a pujar tant les màximes com les mínimes i se superaran els 30 graus centígrads novament en àmplies zones de la península Ibèrica. Com a dades a destacar, els valors més alts s'esperen al centre i a la vall de l'Ebre, on passaran de 30 i a la vall de Guadalquivir, on podrien superar els 34.


Comentaris

envia el comentari