Els germans Gasol carreguen contra Díaz Ayuso: Els menús alimenten «l'epidèmia de l'obesitat infantil»

Es poden a disposició d'elaborar-ne uns de més saludables i equilibrats

Pau Gasol anuncia que deixarà de ser jugador dels Portland Trail BlazersLa fundació s'ha posat a disposició d'elaborar uns menús saludables i equilibrats que no alimentin «l'epidèmia de l'obesitat infantil» | GTRES

Els germans Pau i Marc Gasol, mitjançant la seva fundació 'Gasol Foundation', han manifestat el seu desacord amb els polèmics menús de Telepizza o Rodilla destinats a les famílies sense recursos de la Comunitat de Madrid. Els dos jugadors de bàsquet de l'NBA s'han posat a disposició d'elaborar uns menús saludables i equilibrats que no alimentin «l'epidèmia de l'obesitat infantil».

«Davant les recents declaracions de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, relatives als menús facilitats a menors en situació de vulnerabilitat de la Comunitat de Madrid, la Gasol Foundation manifesta la seva enorme preocupació davant les mesures adoptades i les conseqüències negatives que pot portar a la salut dels nens i nenes», ha lamentat l'entitat.

«Que a un nen li donin pizza no crec que sigui un problema», va defensar Díaz Ayuso aquest passat dimecres amb relació a la polèmica dels menús infantils.

L'obesitat infantil a Espanya és una realitat

La Gasol Foundation, mitjançant un comunicat, recorda a Ayuso i tots els representats públics que l'epidèmia de l'obesitat infantil és una realitat a Espanya amb un 34,9% d'infants d'entre 8 i 16 anys amb sobrepès o obesitat.

A la Comunitat de Madrid, tal com indica un estudi propi de l'entitat sobre la prevalença de malnutrició infantil o sobrepès, la taxa entre els nens i nenes de 2 a 14 anys se situa en un 29,7%. «La Gasol Foundation ha manifestat des de l'inici de la crisi de la Covid-19 la seva preocupació per les conseqüències a curt, mitjà i llarg termini que tindrà a la salut dels nens i nenes en situació de vulnerabilitat i per això ens posem a disposició de la Comunitat de Madrid per a revisar les mesures adoptades i buscar alternatives».

  

«A la Gasol Foundation li preocupa enormement les mesures adoptades per la Comunitat de Madrid, les quals es porten implementant des de fa dos mesos i tot apunta que la situació es dilatarà en el temps», lamenta en aquest sentit.

  


Comentaris

envia el comentari