L'altra activitat de lleure que es pot fer en solitari i que no és als carrers

El govern espanyol regula la navegació recreativa a través del Ministeri de Transports

Una platja de Badalona plena de gent aquest dissabte, 2 de maig
L'executiu permet navegar a vela en solitari a les persones federades i fer tasques de manteniment a embarcacions | Cedida

El govern espanyol permet realitzar una nova activitat de lleure en ple estat d'alarma. «La Direcció General de la Marina Mercant considera que la navegació d'esbarjo o esportiva pot practicar-se durant les diferents fases per a la transició a la nova normalitat», recull el document remès pel Ministeri de Transports a l'Associació Nacional d'Empreses Nàutiques, en referència a la regulació que ha executat el govern central sobre la navegació recreativa.

L'Executiu permet navegar a vela en solitari a les persones federades i autoritza els propietaris de les embarcacions de motor a què puguin visitar-les per realitzar tasques de manteniment.

Segons 'El Mundo', «a la 'Fase 0' no es podrà navegar per oci llevat que es faci esportivament i de forma individual». Això vol dir que es tracta d'«esport no professional i federat, com una activitat física. Això suposarà que es pugui navegar en determinades embarcacions de vela com a pràctica d'esport», assenyala.

A la 'Fase 0' «només podrà accedir una persona a l'embarcació»

En aquesta fase inicial, es permeten les tasques de «seguretat i manteniment. Sempre que l'embarcació es trobi en el mateix terme municipal en què resideix el propietari», explica el document. «Només podrà accedir una persona a l'embarcació per realitzar aquestes activitats i es respectaran en tot moment els procediments i protocols establerts en els ports esportius».

Dins de la 'Fase 1' es permet, amb limitacions geogràfiques en les aigües de la província i illa, «la navegació d'esbarjo atenent a la seva consideració com a turisme actiu i de natura per grups limitats». O millor dit, el que atén, a «activitats culturals i d'oci. S'han de respectar les limitacions de tipus personal i adoptar mesures de desinfecció i reforç de normes de salut i higiene en les embarcacions, que també poden tenir la consideració d'allotjaments turístics».

A la 'Fase 2', s'autoritza la navegació «en grups més amplis»

D'altra banda, a la 'Fase 2' «la navegació d'esbarjo i esportiva dins de la seva consideració com a activitats de turisme actiu i natura s'autoritza per a grups més amplis de persones, ja sense la limitació de residir en el mateix municipi, però sí a la mateixa província». A més, continua havent-hi limitacions geogràfiques.

A més, en aquesta segona fase «ja podrien dur-se a terme pràctiques de navegació per a l'obtenció de títols d'esbarjo, que requereixen de l'ús d'embarcacions d'esbarjo, com una activitat de formació (comerç detallista i activitats de prestació de serveis)».

Finalment, a la 'Fase 3', «ja s'autoritzaran les activitats nàutiques d'esbarjo, sense més limitacions que les que regeixin amb caràcter general, com poden ser les de caràcter geogràfic i l'adopció de les mesures sanitàries de prevenció», diu el document.


Comentaris

envia el comentari