El govern explica com serà la tornada a les escoles mentre no hi hagi vacuna

La ministra d'Educació ha explicat com serà la tornada dels alumnes al setembre

La ministra d'Educació, Isabel Celaá
Isabel Celaá explica com serà la tornada al col·legi al setembre | Cedida

La ministra d'Educació, Isabel Celaá, ha concedit una entrevista a '20minutos' on exposa com serà la tornada a les escoles al setembre i la reforma educativa que es durà a terme. L'arribada de la Covid-19 a Espanya va paralitzar l'educació fins ara coneguda i els centres van procedir a tancar les portes el passat 13 de març.

Des de llavors, els centres van començar a impartir les classes per internet i res es va saber sobre com procediria el govern pel que fa a educació fins que la ministra d'Educació va comunicar, després d'una conferència sectorial amb les comunitats autònomes, que el curs 2019-2020 s'acabava al juny i que els alumnes no tornarien a tenir classes presencials.

D'acord amb aquestes declaracions, Pedro Sánchez, va explicar en la roda de premsa de dimarts passat, 28 d'abril, que el pròxim curs començaria al setembre. Un començament que serà molt diferent de tots i que estarà subjecte a l'arribada d'una vacuna que, mentre arriba, suposarà un seguit de canvis als quals ens haurem d'acostumar.«Fins que no tinguem un remei o una vacuna l'única eina per combatre el virus és el confinament» assegura rotunda Isabel Celaá.

No obstant això, l'Executiu deixava la porta oberta al fet que alguns centres procediran a reobrir-se en la segona fase per a aquells alumnes que s'enfronten a exàmens importants com els de 4t de l'ESO, 2n de Batxillerat o els cicles superiors d'FP. A més dels centres dedicats a educació especial i Infantil de 0 a 6 anys, sempre que els pares acreditin que no poden teletreballar.

Celaá té clar que perquè la tornada als col·legis sigui efectiva i no suposi un pas enrere, s'ha de tenir en compte el compliment estricte de les normes d'higiene i seguretat per evitar el contagi per coronavirus. La distància de seguretat és imprescindible i per garantir-la els col·legis hauran de prendre una sèrie de mesures tant per als alumnes com per al professorat que comptarà amb la protecció adequada.

Les aules amb la meitat dels alumnes

Mantenir la distància de seguretat a les escoles és una tasca del tot complicada i per això es prendran unes mesures que canviaran per complet la manera en què s'anava a l'escola i que es traduiran en un menor nombre d'alumnes a les aules. «Això obliga que una part d'alumnes estiguin treballant presencialment i una altra part, telemàticament» explica la ministra.

L'obligació d'estudiar de manera telemàtica implica que es garanteixi que els alumnes compten amb els mitjans suficients per poder realitzar la seva formació, de manera que des del govern ja s'han posat mans a l'obra «amb acords amb empreses, com Telefónica, hem repartit recursos per comunitats. Parlem de 20.000 targetes de dades. Hem aconseguit algunes altres a través de Xiaomi, Orange ... Al seu torn els governs autonòmics estan fent el mateix» assegura Celaá.

El tercer trimestre s'ha vist afectat de ple per la pandèmia i per això la ministra assegura que el començament del curs 2020-2021 estarà dirigit al «reforç d'aquells continguts essencials en els quals no s'ha aprofundit en el final d'aquest 19-20».


Comentaris

envia el comentari