Alumnes en una classe d'un institut de Lleida

Sis alumnes i tres educadores de la classe confinada a Igualada han donat negatiu al test

Els professors que havien estat en contacte amb el grup han estat aïllats preventivament

Sis alumnes i tres educadores de l'Escola Mare del Diví Pastor d'Igualada, confinats en detectar-se un positiu en la covid-19 a l'aula, han donat negatiu a la prova. Així ho ha confirmat el conseller d'Educació, Josep Bargalló, en roda de premsa. Falten els resultats d'un alumne, al que també se li ha fet el test. Tot i els resultats, des d'Educació han esclarit que d'acord amb el protocol establert, alumnes i educadores es mantindran preventivament en quarantena. Es dona el cas que una de les educadores és la mare del nen que ha donat positiu.

Els alumnes cursen P-2 a l'Escola Mare del Diví Pastor d'Igualada. En detectar-se que un infant tenia febre, se l'ha traslladat al CAP de referència del centre escolar, on li han realitzat el test, amb resultat positiu.

D'acord amb el protocol, han explicat des de Salut i Educació, s'ha aïllat als set alumnes que havien estat en contacte «estret» amb l'infant i a les dues educadores del grup. També a una tercera educadora, que és la mare del nen que ha donat positiu i que fa classe a un altre grup.

El grup es mantindrà en quarantena 

Els set alumnes i les tres educadores han estat sotmesos al test. Segons Bargalló, pendent d'un darrer resultat, tots ells han donat negatiu. El conseller ha volgut recalcar que no es tracta de cap "brot", ja que només s'ha confirmat un positiu. D'acord amb els protocols establerts, han especificat des de Salut, el grup es mantindrà preventivament en quarantena.