La diputada del Partit Popular al Congrés per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, ha explicat aquest dimarts que està «meditant profundament» si deixa l'escó després que el president del partit, Pablo Casado, la cessés com a portaveu del grup popular a la Cambra Baixa. «Són reflexions que no deixo de fer-me des de fa una setmana», ha admès en una entrevista amb la Cadena Cope.
.@cayetanaAT diputada de @populares y ex portavoz del @GPPopular sobre si continuará:"Tengo que meditar profundamente"
— Herrera en COPE (@HerreraenCOPE) August 25, 2020
?"Tengo un sentimiento de deuda y de compromiso personal con los 280.000 catalanes que votaron en la últimas elecciones#CayetanaEnCOPE
https://t.co/z93bAlskPOpic.twitter.com/8WcbMfvuOh
Álvarez de Toledo ha vinculat la seva continuïtat com a diputada al fet que representa votants de Catalunya que «viuen la doble pandèmia nacionalista i vírica». «Mereixen cura i protecció, empara i representació», ha afirmat. A més, ha confessat que no ha tornat a parlar amb Casado des que li va comunicar la seva destitució.
Álvarez de Toledo «no esperava rebre atacs de dins del PP»
La diputada popular ha dit estar «afligida» personalment perquè «ser portaveu del grup popular és el màxim honor», però que no està desanimada, tot i els «atacs de dins del PP» que ha rebut. «No esperava que dins de l'estructura del partit succeís això», ha assegurat, per la qual cosa té un «sentiment de fracàs».
Cayetana Álvarez de Toledo ha insistit que no està d'acord amb el líder del PP, Pablo Casado, i la seva afirmació davant la Junta Directiva Nacional que «un partit no pot pretendre que una societat s'assembli a ell» perquè l'obligació del partit és «canviar la societat» per a fer-la més igualitària.
Segons la diputada popular, aquesta és una «forma de desistiment» perquè suposa que «renúncies a governar tret que l'esquerra ho faci rematadament malament», així que ha reiterat que ara és «el moment decisiu» en el qual cal donar la batalla cultural contra la suposada «hegemonia moral» de l'esquerra i el nacionalisme.