IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚨 El govern espanyol demana al Congrés prolongar l'estat d'alarma durant sis mesos

El favor d'Amancio Ortega a Pedro Sánchez enmig de la pandèmia

El propietari d'Inditex ha sortit a el rescat del govern durant la crisi del coronavirus

Primer pla d'Amancio Ortega
Amancio Ortega ha traslladat la meitat del material sanitari que el govern va comprar a la Xina | EFE

La crisi del coronavirus va agafar al governcompletament per sorpresa. Encara que en aquell moment l'alerta sanitària arribava primer des de la Xinai després des d'Itàlia, l'Executiu liderat per Pedro Sánchez no tenia previst que el virus pogués arribar tan ràpidament al nostre país.

Així, durant una roda de premsa del 23 de febrer, el director d'alertes sanitàries, Fernando Simón, assegurava que a Espanya no hi havia risc de contagi local. Aquesta manca de previsió va evitar que es pogués fer una reserva i prèvia adquisició de material sanitari que tan sols unes setmanes després necessitaríem amb caràcter urgent.

Els recursos logístics d'Inditex

Quan es va fer latent la necessitat de milers d'unitats de mascaretes, guants, ulleres, granotes de protecció i respiradors, el Govern no comptava amb la capacitat logística suficient per adquirir i traslladar el material al nostre país. Va ser aquí quan Amancio Ortega va sortir al rescat posant a disposició de l'Executiu tots els recursos logístics i comercials de la multinacional Inditex a la Xina.

Des dels avions noliejats fins a les naus d'emmagatzematge, la gran multinacional ha ofert tots els seus recursos per a traslladar de manera urgent enormes carregaments de material sanitari comprats a la Xina. L'empresa fundada per Amancio Ortega s'ha encarregat fins i tot del trasllat del material des de les fàbriques de la Xina fins a les seves grans naus comercials al país asiàtic i posteriorment del traslladat al nostre país en avions propis d'Inditex que van aterrar a Saragossa.

Inditex va traslladar la meitat del material de l'Estat

Segons revelen els documents de compres de material publicades per Sanitat, el fundador de Zaraha garantit al llarg d'aquesta crisi el subministrament de la meitat del material comprat per l'Estat.

Avió d¡Inditex descarregant material sanitari a Saragossa
Els avions d'Inditex, procedents de la Xina, han portat al país milions d'unitats de diferent material santari | EFE

Inditex ha fet servir els seus avions per importar mercaderia de territori xinès per valor de 457.600.000 d'euros, que representa la meitat de tot el que s'ha gastat pel Ministeri de Sanitat, 932.300.000 d'euros. Això suposa un altíssim percentatge del total de material importat, ja que molts lots han estat adquirits a Espanya i per tant no han requerit el costós trasllat des de l'exterior.

Tasca desinteressada d'Amancio Ortega

La companyia d'Amancio Ortega ha realitzat aquesta tasca de manera voluntària i desinteressada, sense cap pagament pel mig. Altres companyies, però, han rebut milions d'euros per efectuar els mateixos transports. Els contractes d'emergència signats per Sanitat inclouen pagaments a diverses firmes logístiques per portar material des de la Xina.

És el cas de l'acord signat per Globalia, la matriu d'Air Europa, que va traslladar un carregament des de Xangai per un preu de 1.210.000 euros. Major encara va ser l'adjudicació concedida pel govern a l'empresa logística DSV Air & Sea. Per vuit vols xàrter des de les ciutats xineses de Xangai i Xinzheng l'empresa es va embutxacar 8.678.121 euros.

Però lluny de conformar amb aquesta gran aportació, Amancio Ortega va donar, igual que la resta de companyies de l'Ibex 35, 25 milions d'euros per a la compra de material. També va repartir a través de la seva pròpia xarxa logística altres 63 milions d'euros en productes sanitaris. Sense cap dubte, la solidaritat del fundador d'Inditex i el seu compromís amb la lluita contra el coronavirus no té límits.


Comentaris

envia el comentari