YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Amazon obrirà el desè centre a Catalunya a l'antiga General Cable, a Montcada i Reixac

La firma Prysmian, propietària de les naus, les hauria venut a la promotora Goodman, que tindria l'encàrrec de la companyia de Jeff Bezos

Primer pla d'un cartell d'Amazon
Amazon anuncia que obrirà el desè centre a Catalunya | AMAZON


La multinacional nord-americana de la distribució Amazon obrirà el desè centre a Catalunya a les instal·lacions que la firma General Cable ocupava a Montcada i Reixac, segons TV3. La firma Prysmian, propietària de les naus, les hauria venut a la promotora Goodman, que tindria l'encàrrec de la companyia de Jeff Bezos de construir la desena planta de l'empresa a Catalunya. Segons les informacions del canal televisiu, en concret als terrenys on hi havia General Cable s'edificarà una nau destinada al repartiment de 21.000 metres quadrats.

França multa a Amazon per instal·lar galetes sense advertir els usuaris

La Comissió Nacional de la Informàtica i les Llibertats (CNIL), l'autoritat francesa en matèria de privacitat, ha sancionat amb 100 milions d'euros a Google i amb altres 35 milions a Amazon per haver instal·lat en els ordinadors dels usuaris 'galetes' publicitàries sense consentiment d'aquests.

En concret, el regulador gal ha sancionat amb una multa de 60 milions d'euros a Google i amb altres 40 milions d'euros a Google Ireland. En el cas de la companyia fundada per Jeff Bezos, la sanció de 35 milions d'euros ha estat imposada a Amazon Europe Core.

La Comissió ha justificat els imports de les sancions per la «gravetat de l'incompliment de l'article 82 de la Llei de Protecció de Dades», destacant els «considerables beneficis» que obtenen les empreses a través dels ingressos publicitaris generats indirectament mitjançant les dades recollides per aquestes 'galetes' i assenyalant que, en el cas del motor de cerca, aquestes pràctiques havien afectat gairebé cinquanta milions d'usuaris a França.

En aquest sentit, el regulador va indicar que, després de l'actualització escomesa per Google el setembre de 2020, les empreses han deixat d'emmagatzemar automàticament 'galetes' publicitàries en les computadores dels usuaris tan aviat aquest entrava a la web francesa del cercador, així com tampoc la web d'Amazon al país gal.

No obstant això, la Comissió considera que el nou 'bàner' informatiu desplegat per les companyies encara no permetia als internautes residents a França comprendre que aquests rastrejadors publicitaris s'utilitzen principalment per a mostrar-los anuncis de publicitat personalitzats i que encara no s'informa clarament els usuaris de la possibilitat de rebutjar aquestes 'galetes'.

En conseqüència, a més de les multes administratives, CNIL va decidir imposar de manera cautelar una multa de 100.000 euros diaris a les companyies si transcorregut un termini de tres mesos no han modificat satisfactòriament els seus avisos.


Comentaris

envia el comentari