Primer pla d'un cartell d'Amazon amb una treballadora al fons.

Amazon obrirà un nou centre logístic a Catalunya

L'empresa de comerç electrònic construirà la seva tretzena instal·lació a Catalunya, que en concentra el terç de tot l'Estat espanyol | S'ubicarà a l'Empordà i permetrà crear 200 llocs de treball

L'empresa de comerç electrònic Amazon obrirà un nou centre logístic a Catalunya. La nova instal·lació s'està construint des del mes de juny al Far d'Empordà, a l'Alt Empordà, a pocs quilòmetres de Figueres, i estarà enllestida el 2022. La nau se situa al polígon industrial Logis Empordà, en una parcel·la de 85.000 metres quadrats, i tan bon punt estigui construïda Amazon oficialitzarà l'arribada a l'Empordà, a partir de l'any vinent.

El centre logístic gironí se sumarà als del Prat de Llobregat, Martorelles i Castellbisbal, a més del centre de distribució a Barberà del Vallès, el centre urbà a Barcelona i set estacions logístiques més que Amazon té ubicades a Catalunya. Es troben a Rubí, Montcada i Reixac, Mollet del Vallès, Parets, Tarragona i a Barcelona, on n'hi ha dos. En total, Amazon té dotze centres, al qual se sumarà el de l'Empordà.

La instal·lació del centre a l'Empordà permetrà crear 200 llocs de treball

La previsió és que la instal·lació de l'empresa logística impliqui la creació de vora dos-cents llocs de treball. D'entrada, aquest curs s'oferirà un cicle formatiu de grau superior de Transports i Logística a l'institut Cendrassos de Figueres amb l'objectiu que els alumnes estiguin ben preparats per optar a un lloc de treball en aquest magatzem. L'empresa assegura que actualment genera 12.000 llocs de treball en tot l'Estat espanyol, i preveu arribar als 15.000 treballadors fixos a finals d'aquest 2021.

Aquest augment de plantilla coincideix amb l'obertura de nous centres més a l'Estat espanyol que començaran a funcionar aquest mes. Un d'ells serà a Illescas, a la província de Toledo, i l'altre, a Corvera, a Múrcia. Amb aquests nous punts, Amazon ja supera la trentena de centres d'operacions en tot l'Estat, un terç dels quals es localitzen a Catalunya.

L'alcalde del Far d'Empordà valora l'arribada de l'empresa per l'ocupació i l'economia

L'alcalde del Far d'Empordà, Jaume Arnall, ha afirmat en un comunicat de la multinacional americana que l'arribada d'Amazon és «una molt bona notícia» pel poble i també per la comarca de l'Alt Empordà i la demarcació de Girona. Arnall valora la creació de «centenars de llocs de treball», tant directes com indirectes, i creu que l'empresa de comerç electrònic permetrà posicionar la comarca com un «important node logístic». Amb tot plegat, segons Arnall, es dinamitzarà l'economia al territori i impulsarà noves oportunitats laborals als habitants de tota la comarca.