Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una nuvolada a Barcelona

Més clarianes i millora de la xafogor aviat, però temps cada cop més mogut: Previsió a Catalunya el dimecres 8

El sol guanyarà més terreny al llarg del dimecres, però a la tarda tornaran els xàfecs al nord. Els dies vinents hi haurà ruixats a més comarques i les nits seran menys pesades

La xafogor, la calitja i els núvols han estat els grans protagonistes aquestes últimes hores. De fet, la matinada de dimarts ha estat exageradament tropical o tòrrida més enllà de la costa. Ha costat molt dormir amb més de 20º o 25º de mínima i amb una humitat elevadíssima més pròpia d’onades de calor.

Aquesta dinàmica millorarà una mica de cara al dimecres, 8 de setembre, tot i que la nit tornarà a ser de mal dormir sobretot a prop de mar. Malgrat que al matí seguirem amb força intervals de núvols, les clarianes guanyaran clarament terreny al llarg del dia. No obstant, a la tarda tornaran les tronades i xàfecs a punts del Pirineu, Prepirineu i nord-est amb menys pols en suspensió. 

Les màximes baixaran una mica més, tot i que l’ambient pesat i estiuenc continuarà. Serà sobretot a partir de dijous i en dies vinents que els termòmetres baixaran més i es normalitzaran per l’època. Un ambient més suportable que també anirà acompanyat de xàfecs a força més comarques.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 8 de setembre del 2021
Mapa de previsió per aquest dimecres al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 8 de setembre del 2021
Mapa de previsió per aquest dimecres a la tarda | Catalunya Méteo

Calor i xafogor, però cada cop menys

Pel que fa a les temperatures, seguiran altes per l’època, sobretot pel que fa a la xafogor que seguirà molt pesada. La nit tornarà a ser tropical a punts del litoral i prelitoral, però també en algunes zones de l’interior de la meitat sud.

D’aquesta manera, moltes mínimes es tornaran a quedar entre els 20º i 25º, excepte a l’interior de la meitat nord. Tot plegat és fruit d’una borrasca atlàntica que encara ens impulsarà vents càlids del sud carregats de pols en suspensió. 

De dia recularan una mica els termòmetres, però continuarà la calor i la xafogor en conjunt. La majoria de màximes es mouran entre els 25º i 30º, localment més altes a Ponent i l’interior de les Terres de l’Ebre. La sensació de xafogor a la costa al centre del dia rondarà o superarà els 35º.

Més clarianes, però tornen les tronades

Al matí seguirem amb bandes de núvols prims arreu i núvols baixos a la costa i punts de l’interior. No obstant, i a diferència del dimarts, les clarianes guanyaran molt terreny a mesura que avanci la jornada. El sol dominarà més estona i a més comarques.

Tot i això, les nuvolades de tarda tornaran a créixer amb ganes a punts de muntanya i reapareixeran algunes tronades. S’esperen xàfecs de tarda de forma dispersa a punts del Pirineu, Prepirineu i nord-est. No se’n descarten a més zones de muntanya, i cada cop hi haurà menys pols en suspensió.

Temps cada cop més mogut i baixen les TºC

De cara als dies vinents, les temperatures baixaran amb una mica més de ganes i es normalitzaran. Tornarem a valors normals per l’època amb menys xafogor i nits de millor dormir. No obstant, el temps estarà cada cop més mogut i els xàfecs s’estendran a més comarques.

Hi ha molta incertesa i el fet que els ruixats siguin dispersos i inconnexes fa que la previsió sigui força canviant. Tot i això, tot sembla indicar que poc o molt pot veure’s ploure a qualsevol lloc entre dijous i el cap de setmana. On més xàfecs s’esperen serà a l’interior i al Pirineu, sobretot a les tardes.