Amer, el poble de Puigdemont, es declara «lliure i sobirà»

Els veïns va manifestar que el municipi es governarà a través del Consell Local per la República d'Amer i que no estaran sotmesos als poders de l'estat espanyol

Puigdemont
Carles Puigdemont va néixer a Amer l'any 1962 | CatalunyaDiari.cat

Amer (Selva), el municipi de Carles Puigdemont, va declarar-se «territori lliure i sobirà» ahir al vespre en un acte a la plaça de la Vila que va concentrar més de 200 persones. A la lectura del manifest, van assegurar que el municipi es governarà a través del Consell Local per la República d'Amer i que no estaran sotmesos als poders de l'estat espanyol.

L'encarregat de llegir la proclamació va assegurar que, tot i que no reconeixeran els «poders de l'estat», no incorreran en «cap falta administrativa» que els converteixi en «presa fàcil» però que centraran tots els esforços a fer efectiva la República catalana. Entre els objectius, hi ha «restituir el govern legítim, amb plens poders»; recuperar la «sobirania» de les institucions «ara sota control de l'estat»; fer efectiva la independència i «culminar l'aprovació de la Constitució Catalana». L'acte va acabar amb el Cant dels Segadors i proclames com «Puigdemont el nostre president».

«Els representants electes de la vila d'Amer amb el suport dels ciutadans i ciutadanes aquí presents, es constitueixen en Consell Local per la República d'Amer». Així va començar la lectura del manifest on es va declarar el municipi de Carles Puigdemont «territori lliure i sobirà» i governat per aquest consell que no estarà «sotmès» als poders de l'estat espanyol.

Amer s'ha proclamat «territori lliure i sobirà»
Amer va declarar la seva sobirania ahir al vespre en un acte a la plaça de la Vila | Cedida

L'encarregat de llegir-lo va començar la seva intervenció amb unes paraules de suport a la germana de Puigdemont per les informacions que la vinculen amb els membres dels CDR detinguts i investigats per terrorisme. «Demà farà dos anys de l'1 d'octubre, de l'acte de desobediència més gran, que va marcar un abans i un després», va dir tot afegint que «ens va fer més forts i ens va convèncer que només teníem una sortida».

Objectiu: «Independència»

«Treballarem per la República catalana i no reconeixem els poders de l'estat», va dir. Malgrat això, va insistir que no incorreran en cap «falta administrativa» que els converteixi en «presa fàcil» de la «maquinària de l'estat». «Ens comprometen a dirigir una alternativa lliure de la judicialització», va afegir. «Reconeixerà únicament el Consell per la República com a institució lliure i sobirana de la República catalana fins a assolir la independència efectiva de Catalunya», asseguren al manifest.

Entre els objectius del Consell Local per la República, hi ha «restituir el govern legítim»; «recuperar efectivament la sobirania de les nostres institucions ara sota el control de l'estat espanyol»; «fer efectiva la independència» i «culminar l'aprovació de la Constitució catalana». L'acte va concloure al crit de «Visca Catalunya lliure!» i amb el cant dels Segadors. Els assistents també van fer proclames com «Puigdemont el nostre president».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari