Un amic del pare de les nenes desaparegudes: «És intel·ligent. Ho havia planificat tot»

Tot i que considera que és incapaç d'haver matat les seves filles, veu factible que Tomás hagi executat un pla de fugida excepcional

Segueix la preocupació per les petites Anna i Olivia, les germanes d'1 i 6 anys que van desaparèixer al costat del seu pare fa una setmana, concretament el dimarts 27 d'abril, a l'illa de Tenerife. La Guàrdia Civil continua treballant sense descans per a trobar-les, creient que Tomás les podria haver portat a Sud-amèrica o Àfrica. Cal dir, però, que no descarten que hagi posat fi a les seves vides i que ell mateix hagi fugit o s'hagi suïcidat.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Mentre els investigadors segueixen amb la seva labor, part de l'entorn de Tomás Gimeno es continua pronunciant sobre que ha pogut fer amb les seves filles. Un dels seus amics reforça la teoria que més estesa: que hagi decidit portar-les lluny amb vaixell i que estigui tractant d'amagar-se en un altre país.

Aquest amic ha parlat aquest dimarts amb 'El Programa de Ana Rosa' assegurant que no veu capaç a Tomás de matar les seves filles, compartint el sentiment de Beatriz, la mare, que «les nenes estan fora de perill». Aquest, a més, creu que perfectament podria haver planificat un pla que hauria executat a la perfecció. «Creiem que estan fora de perill. Que ho havia planejat tot. És intel·ligent», ha respost a una de les periodistes del programa de Telecinco.

I en aquest sentit no ha dubtat a descriure de la següent manera al seu amic: «El que jo coneixia d'ell és que és una persona bastant intel·ligent, capaç d'administrar societats, capaç d'haver culminat els seus estudis». Tanmateix, ha afirmat que «malgrat no ser al cap de Tomi» i no poder parlar en el seu nom, continua defensant que el veu capaç d'haver preparat un pla de fugida.

El veu capaç d'haver burlat a la policia

La periodista ha continuat preguntant-li sobre els gustos o el caràcter de Tomás per a tractar de saber si realment és una persona capaç dexecutar un pla d'aquest tipus. A la qüestió sobre si li agrada viatjar, l'amic del pare de les nenes creu «que sí, li agrada viatjar, tot i que últimament amb les nenes crec que no ho podia fer».

Això sí, ell en cap moment ha volgut justificar la decisió que ha pres el seu amic, que creu que busca el bé de les seves filles. «L'opinió generalitzada, independentment que ningú justifica el seu acte, és que les nenes estan fora de perill i Tomi està fora de perill amb elles». A més, insistia que sí que el veu capaç d'haver planificat prou la fugida amb les seves filles per a burlar el gran desplegament policial, fins i tot internacional, que hi ha ara mateix.

Les dues possibles cares de Tomás

D'altra banda, ha volgut defensar el seu amic d'aquells que el consideren una persona conflictiva. «Era una persona esplèndida, despresa, afable, res d'acord amb el que es diu d'ell... era noble i molt amic dels seus amics», així el descrivia, no tenint cap dubte que ell no seria capaç de cometre un crim tan terrible com l'assassinat de les seves filles.

Cal dir, a més, que ha destacat una part de la seva personalitat, i és que era molt competitiu i no es prenia bé les derrotes, recordant que Tomás era aficionat al pàdel. Sobre la seva relació amb Beatriz, només ha pogut assegurar que ha tingut alts i baixos com totes les parelles, però que «amb les nenes era un pare estupend». Encara que creu que la seva separació el va poder afectar: «Sembla que sí, és clar que tenia dues cares, ningú sap què ocorre de la porta del seu domicili cap a dins, excepte els implicats».


Comentaris

envia el comentari