Diverses persones fent cua per accedir a una botiga de la cadena Zara a l'Illa Diagonal

El Govern anuncia l'horari de botigues i centres comercials a partir del 9 de maig

Alba Vergés ha revelat que la voluntat, si el TSJC dona el vistiplau, és permetre l'obertura fins a les 22 hores

El Govern de la Generalitat vol que el comerç —tant les botigues com els centres comercials— ampliï el seu horari d'obertura fins a les deu de la nit a partir del pròxim diumenge, 9 de maig, quan acaba l'estat d'alarma. Així ho ha avançat la consellera de Salut, Alba Vergés, en una entrevista al programa 'El món a RAC 1', en què ha explicat que «plantegem que l’horari de les botigues es modifiqui; havent modificat l’horari de la restauració fins a les onze de la nit, ara les botigues podran obrir fins a les deu de la nit».

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Cal recordar que, ara com ara, les botigues i centres comercials poden obrir fins a les nou del vespre. En aquest sentit, la modificació dels horaris comercials s'inclou en la resolució que el Govern ha presentat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) perquè avali el paquet de mesures, que també inclouen l'ampliació horària de la restauració, la cultura i els esports. Així mateix, el Govern també demana mantenir el topall màxim de sis persones en les trobades familiars i d'amics.

El comerç de Girona superarà la pandèmia més aviat que el d'altres ciutats

En aquest àmbit, un estudi d'RBD Consulting, presentat la passada setmana, conclou que el comerç del centre de Girona superarà la pandèmia més aviat que el d'altres grans ciutats perquè té més capacitat d'atracció. El document, que ha servit de base per actualitzar el Pla Sectorial de Comerç, analitza l'impacte de la Covid-19, però encara no en fa una foto fixa. Després que el confinament es traduís en el tancament de fins al 20% dels negocis, l'estudi recull que en l'últim mes i mig s'ha notat un canvi de tendència, amb locals de la Rambla i el Barri Vell que ja s'han tornat a llogar.

En aquest sentit, el director de la consultoria, Roger Gaspa, no amagava que el centre de Girona ha patit «molts tancaments de locals», sobretot durant la primera i segona onada. De fet, Gaspa concretava que el percentatge de negocis que han abaixat persiana se situa entre el 15% i el 20% (en la línia d'altres ciutats semblants). Però segons recull l'estudi, Girona surt més ben posicionada que altres eixos comercials —com Barcelona, Granollers o Vic— a l'hora de superar els estralls de la pandèmia.

Gaspa destacava que la capacitat d'atracció dels seus comerços és més alta; no només entre els residents a la ciutat, sinó també entre els qui viuen als municipis de la seva àrea d'influència. «El comprador de Girona és molt fidel a la ciutat», subratllava el director d'RBD Consulting.