La presentadora Ana Rosa Quintana amb vestit blau mirant a càmera.

Ana Rosa ataca Puigdemont per posicionar-se a favor del Marroc: «És un ignorant»

L'expresident català, en una piulada a Twitter, defensa la sobirania de Rabat sobre Ceuta i Melilla arran de la crisi migratòria d'aquests dies

El posicionament de l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, a favor del Marroc durant la crisi migratòria viscuda aquests dies a Ceuta ha provocat la reacció de la periodista Ana Rosa Quintana, que aquest dijous, durant l'emissió del seu programa a Telecinco, ha carregat contra l'eurodiputat de Junts per Catalunya. Puigdemont, en una piulada en francès a la xarxa social Twitter, va defensar que Ceuta i Melilla formaven part de la UE «com a herència del passat colonial que va permetre els europeus tenir possessions fora d'Europa».

Així mateix, en la seva piulada, Puigdemont demanava a la UE que «no es deixi portar per la inflamació nacionalista espanyola», alhora que assegurava que «el Marroc tenia dret a plantejar el tema de la sobirania» de Ceuta i Melilla. Aquesta publicació de l'expresident han tingut els aplaudiments dels seus fidels seguidors, mentre que també ha rebut importants crítiques, entre elles la d'Ana Rosa Quintana.

«És un ignorant»

Durant l'emissió de 'El programa de Ana Rosa' d'aquest dijous, la presentadora ha carregat contra les paraules de Puigdemont, assegurant que difon un missatge perillós en un moment en què les relacions entre els governs espanyol i marroquí no travessen el seu millor moment. En aquest sentit, Ana Rosa Quintana ha recordat que l'expresident català defensa la independència de Catalunya, però va votar en contra del dret d'autodeterminació del Sàhara. Fernando Garea, periodista i tertulià, ha afegit al comentari de la presentadora que «és perillós perquè efectivament defensa l'autodeterminació, però no per als sahrauís».

La conductora del programa ha dit que Puigdemont «és un ignorant. Que llegeixi Wikipedia, perquè el que demostra és una ignorància...». Un altre dels tertulians de l'espai ha retret a l'eurodiputat de JxCat que s'ha posicionat en defensa de la sobirania del Marroc perquè creu que això el beneficia en la seva lluita per la independència de Catalunya.