El Govern vol decidir quan es reobirà l'oci nocturn sense dependre del govern espanyol

El Departament de Salut ha fet aquesta petició a l'executiu central

A poc a poc, Catalunya va tornant a una certa normalitat. Les bones dades epidemiològiques, aconseguides en gran part gràcies a la campanya de vacunació i a l'arribada del bon temps, han permès que es vagin obrint progressivament algunes de les principals mesures per frenar l'avenç de la pandèmia de la Covid-19. Avui mateix, dia 20 maig, el Govern ha anunciat diversos canvis en les restriccions, relaxant-ne algunes com la limitació horària en la restauració; l'aforament màxim en diferents espais com la restauració o l'oci; o la limitació de persones que es poden ajuntar per realitzar activitats.

Tot i això, encara hi ha algun sector que no pot tornar, ni tan sols acostar-se, a una certa normalitat. Parlem del cas, per exemple, de l'oci nocturn. Aquest sector acumula mesos de queixes per no poder reprendre la seva activitat. Unes queixes que s'han accentuat darrerament, ja que l'estiu cada vegada és més a prop i estan veient com cauen algunes restriccions que afecten altres sectors i, en canvi, les seves continuen pràcticament sense moure's.

Aquest dijous, però, han rebut una notícia que podria, almenys, permetre que puguin tenir esperances. I és que el Govern de la Generalitat ha demanat al govern espanyol poder decidir i gestionar l'obertura de l'oci nocturn de forma autònoma, sense dependre de l'executiu central. Cal tenir en compte que, actualment, l'oci nocturn no pot obrir per una ordre del govern central.

Petició per decidir la reobertura de l'oci nocturn

Així doncs, el Departament de Salut ha traslladat al govern espanyol que vol decidir sobre la reobertura de l'oci nocturn sense dependre'n. Segons ha explicat la consellera en funcions Alba Vergés en roda de premsa, els responsables de Salut van aprofitar el marc del Consell Interterritorial d'aquest dimecres per demanar que decaigui l'ordre que prohibeix l'oci nocturn. L'objectiu és que la Generalitat pugui acabar assumint la gestió de la reobertura del sector.

Vergés ha destacat que el Govern vol assumir aquesta responsabilitat i que, per aquest motiu, ja té treballat un pla sectorial amb l'oci nocturn. La titular de Salut, això sí, ha demanat prudència en una reobertura, apostant per una reobertura que sigui progressiva i confiant l'avanç de la vacunació de cara a les properes setmanes.

Tot i això, Vergés no ha concretat cap calendari per a la reobertura de l'oci nocturn, però ha apuntat a principis d'estiu. «Si continuen així, a les portes de l'estiu tindrem una situació molt bona», ha dit amb relació al ritme de vacunació, que preveuen intensificar més en les properes setmanes.
 


Comentaris

envia el comentari