Foto d'una persona tancant una maleta.

Anava amb una maleta plena a vessar: l'ensurt de la policia a l'Empordà

La droga estava dins una maleta que anava a la bodega de l'equipatge del vehicle

La Guàrdia Civil ha detingut una dona a la Jonquera (Alt Empordà) que viatjava en un autobús en direcció a París amb 11,1 quilos de marihuana i 850 grams de cocaïna dins la maleta.

Segons han informat en un comunicat, els agents van aturar el bus amb matrícula espanyola dissabte a l'AP-7. Durant la inspecció del vehicle, van localitzar una maleta sospitosa a la bodega de l'equipatge. A dins, hi van trobar diversos paquets de plàstic que contenien droga.

Foto de la maleta amb droga.
La dona portava 11,1 quilos de marihuana i 850 grams de cocaïna. | ACN

Els agents van identificar allà mateix la propietària de la maleta, una veïna de Manresa de 32 anys, i la van detenir acusada d'un delicte contra la salut pública. Tant la detinguda com la droga comissada van passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.

Detenen un home amb 21 quilos de marihuana al maleter del cotxe

El passat dimecres 13 de juliol, la Guàrdia Civil també va detenir al mateix punt un home de 50 anys que portava 21 quilos de marihuana al maleter del cotxe.

El vehicle, amb matrícula espanyola, va ser interceptat a l'AP-7 en direcció França. Quan els agents van inspeccionar el maleter del turisme, van trobar 21 quilos de cabdells de marihuana repartits en dues maletes, preparats per distribuir-se i vendre's al mercat negre. 

La Guàrdia Civil va traspassar les diligències del cas, el detingut i la droga comissada al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.

Imatge de la Guàrdia Civil en un operatiu policial a la Jonquera.
La Guàrdia Civil ha interceptat una maleta plena de droga a l'AP-7. | ACN

El passat dimarts 19 de juliol també van detenir un jove de 20 anys de nacionalitat francesa a la Jonquera que duia una pistola sense permís i conduïa sota els efectes de les drogues. La Policia Local de la Jonquera va poder atrapar-lo després de veure un cotxe ocupat per dos nois i dues noies en actitud sospitosa.

Els agents van immobilitzar el vehicle i van identificar-los. L'escorcoll va permetre localitzar l'arma de foc i la policia va poder detenir el jove immediatament, acusat d'un delicte de tinença il·lícita d'armes. La Policia Local va interposar, a més, dues denúncies administratives per tinença de substàncies estupefaents, concretament, haixix.