Foto oficial del Rei Felip VI

Convoquen una crema de fotos de Felip VI aquest dijous a Barcelona

ANC i CDR fan una crida per dijous i divendres

L'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) ha convocat una crema «popular» de fotografies del rei Felip VI aquest dijous, vigília de la visita del monarca a Barcelona al costat del president del govern espanyol, Pedro Sánchez per participar en l'entrega de premis de la nova edició de la Barcelona New Economic Week (BNEW) que tindrà lloc a l'Estació de França. Aquestes accions, afirma l'ANC en un comunicat, seran el «preludi» a la mobilització que es farà divendres a la capital catalana.

L'entitat ha fet una crida perquè tothom qui ho desitgi es concentri davant dels ajuntaments d'arreu de Catalunya amb fotografies del Borbó per participar en l'acte reivindicatiu. «L’Estat espanyol envia els seus màxims representants de visita a Catalunya enmig d’una nova espiral de repressió, vulneració de drets fonamentals, injustícia i ús antidemocràtic dels tribunals», ha considerat l'ANC. 

L'entitat recorda que el Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) té sentenciat que la crema de fotos del monarca espanyol «és legal i s'empara dins la llibertat d'expressió», un fet que, a parer de l'ANC, «deixa en evidència» les resolucions de la justícia espanyola. 

ANC i CDR convoquen actes

«Tornarem a deixar clar que tan sols l’alliberament nacional ens permetrà deslligar-nos d’un règim injust i triturador de drets fonamentals. Només la independència aturarà la repressió», clou el comunicat. A hores d'ara es desconeix on serà la mobilització que l'ANC té prevista per aquest divendres. Per la seva part, els CDR també tenen previst convocar accions amb motiu de la visita del monarca.

Ni el Govern, ni el Parlament ni l'Ajuntament de Barcelona, és a dir, cap de les principals autoritats catalanes, participaran en els actes previstos de Felip VI.