Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

L'ANC demana «desobediència civil i institucional» per aconseguir la independència

L'entitat ha reafirmat el seu compromís amb la via unilateral a través de la «lluita no violenta»
La presidenta de l'ANC referma el compromís de l'entitat amb la via unilateral | CatalunyaDiari.cat

 

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha refermat el compromís de l'entitat amb la via unilateral  tot defensant que la desobediència és el camí a seguir per a poder aconseguir la independència. En aquest sentit, ha assenyalat que aquesta s'ha d'exercir des de l'àmbit «civil» però també des de «l'institucional».  Aquest discurs segueix la línia marcada pel president de la Generalitat, Quim Torra, qui advocava, fa uns dies, per una «confrontació democràtica» amb l'Estat, tal com recull 'Nació Digital'.

Per la seva part, Paluzie ha indicat que la desobediència s'ha de dur a terme a través de la «lluita no violenta» per tal d'«afeblir» les estructures de poder de l'estat espanyol.  També ha assenyalat que si l'ANC reafirma la seva aposta per la via unilateral, és perquè l'Estat «ha demostrat repetides vegades que ni tan sols coneix a Catalunya com a subjecte polític», no perquè estiguin «en contra del diàleg».

Elisenda Paluzie, presidenta de l'ANC i promotora de la iniciativa
Elisenda Paluzie assenyala que la via de la unilateralitat «és complexa i difícil» | CatalunyaDiari.cat

 

«Una via complexa i difícil»

La presidenta de l'entitat ha manifestat que la via de la unilateralitat «és complexa i difícil» i que no s'ha de ser «ingenu» per aconseguir l'autodeterminació sino que s'ha de ser  capaç d'analitzar «les fortaleses i febles» del moviment. Tot i que el paper de la societat civil és de gran rellevància, no ha volgut deixar de banda la importància de les institucions catalanes que han de ser capaces de donar «legitimitat democràtica» al moviment.  És per això que assenyala que per aconseguir-ho és imprescindible l'actuació del Parlament català i la resta d'institucions.

Així doncs, considera que hi ha tres elements que resultes indispensables per poder assolir la independència: «Les majories democràtiques avalades pel Parlament, un govern que acabi sent l'embrió de la República naixent i la mobilització popular i una societat civil organitzada».

També et pot interessar...