Tot el que has de conèixer del nou calendari escolar 2019-2020

Les classes a Catalunya comencen el dia 12 | El 21 de desembre inicien les festes de Nadal i el 4 d'abril, les de Setmana Santa

Nes a l'escola
El nou calendari escolar deixa moltes diferències entre les vacances de les escoles d'arreu del país | Cedida

El curs escolar 2019-2020començarà a Espanya el dimecres 4 de setembre en aquells centres de la Comunitat de Navarra que ho desitgin, perquè tenen la possibilitat d'elegir la data de tornada a l'escola entre el 4 i 6 de setembre, dia en el qual tornaran a sonar els timbres a La Rioja i Múrcia. Per contra, els alumnes de Catalunya i Extremadura allargaran les vacances fins al dijous 12 de setembre, i seran les comunitats autònomes que començaran més tard el curs en els cicles d'Infantil i Primària.

Després de Navarra, La Rioja i Múrcia —on el començament del curs pot ajornar-se fins al 10 de setembre, en funció del municipi—, el dilluns 9 de setembre comença el curs a la majoria de comunitats autònomes: Canàries, Cantàbria, Castella la-Manxa, Castella i Lleó, Comunitat de Madrid, Comunitat Valenciana i País Basc. El dimarts 10 de setembre tornen a classe els estudiants d'Andalusia, Aragó, Astúries, Ceuta i Melilla, mentre el dimecres 11 serà el torn dels alumnes de les Balears i Galícia.

Les vacances de Nadal, del 21 de desembre al 8 de gener

A més, les vacances de Nadal i Setmana Santa no són idèntiques a totes les comunitats autònomes. Les de Nadal comencen el 21 de desembre a gairebé tot Espanya, excepte a Múrcia, que arrenquen el dia 23, i al País Basc, on comencen el 24 de desembre.

Els alumnes bascos, a més de ser els últims a descansar per Nadal, són els primers a tornar a les aules després de Reis, el 7 de gener, com a Andalusia, Aragó, Múrcia i la Comunitat Valenciana. El 8 de gener acaben les vacances a la resta de comunitats autònomes, excepte a la Comunitat de Madrid, on acaben el dia 9.

Tornada a l'escola
El primer dia d'escola a la nostra comunitat autònoma serà el dia 12 de setembre | Cedida

 

Per Setmana Santa, festa des del 4 fins al 13 d'abril

Encara més diferents són els calendaris de vacances de Setmana Santa. La Comunitat de Madrid tindrà vacances a partir del 3 d'abril del 2020. A Andalusia, Aragó, Astúries, Canàries, Catalunya, Ceuta, Extremadura, Galícia i Melilla començaran el 4 d'abril, mentre que a Castella-la Manxa i Múrcia ho faran el dia 6. Finalment, a les Balears, Cantàbria, La Rioja, Navarra, Comunitat Valenciana i País Basc començaran el dia 9 d'abril.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari