Entra en vigor un nou examen de conduir a partir del 15 de setembre

Trànsit permetrà l'ús de càmeres i sensors en les proves pràctiques i modifica la prova teòrica
Entra en vigor un nou examen de conduir a partir del 15 de setembre | Cedida

 

La Direcció General de Trànsit ha anunciat novetats importants de cara a la implantació del nou model d'exàmens per a obtenir el carnet de conduir. A partir del 15 de setembre, les noves tecnologies tindran via lliure als cotxes d'autoescola i a la prova pràctica; mentre que la part teòrica incorpora novetats audiovisuals, cursos obligatoris i una major exigència pel que fa a encerts.

 

Facilitats a la pràctica

D'aquesta manera, si el vehicle compta amb sistemes d'assistència a la conducció com càmeres, sensors o sistemes d'alerta, podran ajudar també a l'aspirant durant la prova pràctica; si bé, els que no disposin d'aquests vehicles a l'autoescola tampoc els podran gaudir durant l'examen.

 

Concretament, els aspirants a obtenir el carnet de conduir podran comptar ambcàmeres 360 graus, cambres de marxa enrere, sensors d'aparcament, alerta de trànsit creuat (RCTA), sistema de frenada d'emergència (AEB), activació automàtica de llums i parabrises, sistema d'ajuda de sortida en pendent, avís de frenada d'emergència (EDB), sistema Start-Stop i sistema de detecció de fatiga.

 

Ara bé, si bé les millores tecnològiques poden ser de gran ajuda per a la conducció dels conductors novells, saber utilitzar-les passarà a ser obligatori per a tots aquelles que s'examinin amb un vehicle d'aquestes característiques.

 

D'altres novetats, seran l'establiment de terminis mínims per poder presentar-se a més d'una convocatòria, fins al punt que per cada suspens, l'alumne haurà de rebre cinc pràctiques de conduir més abans de tornar-se a presentar.

 

Major exigència a la teòrica

Pel que fa a la part teòrica, i segons ha avançat Europa Press, s'incorporarà la obligatorietat de fer una formació presencial de vuit hores per a tots els aspirants, a més d'una formació presencial d'entre dos i sis hores per als que vulguin obtenir un permís diferent de l'A o el B.

 

A més a més, la prova teòrica inclourà la possibilitat d'afegir vídeos que acompanyin les preguntes, i com a novetat principal, els errors de la prova no podran excedir el 10% del total de preguntes formulades.

 

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari