Entra en vigor un nou examen de conduir a partir del 15 de setembre

Trànsit permetrà l'ús de càmeres i sensors en les proves pràctiques i modifica la prova teòrica

Entra en vigor un nou examen de conduir a partir del 15 de setembre | Cedida

La Direcció General de Trànsit ha anunciat novetats importants de cara a la implantació del nou model d'exàmens per a obtenir el carnet de conduir. A partir del 15 de setembre, les noves tecnologies tindran via lliure als cotxes d'autoescola i a la prova pràctica; mentre que la part teòrica incorpora novetats audiovisuals, cursos obligatoris i una major exigència pel que fa a encerts.

Facilitats a la pràctica

D'aquesta manera, si el vehicle compta amb sistemes d'assistència a la conducció com càmeres, sensors o sistemes d'alerta, podran ajudar també a l'aspirant durant la prova pràctica; si bé, els que no disposin d'aquests vehicles a l'autoescola tampoc els podran gaudir durant l'examen.

Concretament, els aspirants a obtenir el carnet de conduir podran comptar amb càmeres 360 graus, cambres de marxa enrere, sensors d'aparcament, alerta de trànsit creuat (RCTA), sistema de frenada d'emergència (AEB), activació automàtica de llums i parabrises, sistema d'ajuda de sortida en pendent, avís de frenada d'emergència (EDB), sistema Start-Stop i sistema de detecció de fatiga.

Ara bé, si bé les millores tecnològiques poden ser de gran ajuda per a la conducció dels conductors novells, saber utilitzar-les passarà a ser obligatori per a tots aquelles que s'examinin amb un vehicle d'aquestes característiques.

D'altres novetats, seran l'establiment de terminis mínims per poder presentar-se a més d'una convocatòria, fins al punt que per cada suspens, l'alumne haurà de rebre cinc pràctiques de conduir més abans de tornar-se a presentar.

Major exigència a la teòrica

Pel que fa a la part teòrica, i segons ha avançat Europa Press, s'incorporarà la obligatorietat de fer una formació presencial de vuit hores per a tots els aspirants, a més d'una formació presencial d'entre dos i sis hores per als que vulguin obtenir un permís diferent de l'A o el B.

A més a més, la prova teòrica inclourà la possibilitat d'afegir vídeos que acompanyin les preguntes, i com a novetat principal, els errors de la prova no podran excedir el 10% del total de preguntes formulades.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari