Els 10 fraus i estafes relacionats amb el cotxe que pots patir

Cal tenir molta cura i estar alerta davant qualsevol sospita, avisant a la policia

Las estafas más habituales relacionadas con los vehículos que podemos sufrir

Les estafes més habituals relacionades amb els vehicles que podem patir | Cedida

Els fraus i estafes són massa habituals avui dia, però sobretot en aquesta època estiuenca destaquen els relacionats amb els vehicles. És per això que hem de tenir molta cura i estar alerta de qualsevol sospita, avisant a la policia.

A continuació, pots trobar una llista de fraus i estafes relacionats amb els vehicles, tant en les carreteres com en els tallers mecànics, inclús en la teva pròpia casa i a través d'internet, que passen amb major freqüència i que ha compartit el mitjà digital 'Autopista'.

Deu fraus i estafes relacionades amb els vehicles

1. El frau del retrovisor

Un vehicle xoca amb el de la víctima per a simular que se li trenca el retrovisor, a continuació l'estafador insisteix en el fet que se li ha de pagar certa quantitat de dinars per a reparar-lo, però sense fer els papers de l'asseguradora, i per això l'acompanyen fins a un caixer on veuen el PIN i roben la targeta de crèdit. 

Les víctimes solen ser persones grans i aquest frau pot tenir diferents versions, com que el cotxe és de lloguer i l'estafador té pressa perquè perdrà un vol; fins i tot pot prometre que després li reemborsarà els diners i pot fer una falsa trucada perquè un còmplice li asseguri a la víctima que és millor pagar ràpidament. Tot i això, tot és fals i l'estafador s'esfuma amb els diners de la víctima, la qual realment no ha trencat cap retrovisor.

El timo del retrovisor es una de las estafas más habituales hoy en día
El frau del retrovisor és una de les estafes més habituals avui dia | Cedida

 

2. Una avaria del cotxe

Una versió d'aquest frau és que un vehicle realitza senyals acústics i lluminoses per a parar al voral, perquè se suposa que la víctima està patint una avaria. Llavors l'estafador distreu als ocupants del cotxe ensenyant-los-hi on suposadament han patit una avaria, com per exemple dient que han vist com es queia una peça, mentre un altre estafador aprofita per a robar altres pertinences que estiguin a l'interior del vehicle de les víctimes.

Una altra possible versió d'aquest frau sol produir-se a les gasolineres i els autors acaben punxant una roda del vehicle de les víctimes mentre aquestes estan proveint-se combustible. Això és molt perillós, ja que en un moment donat la roda acabarà desinflant-se i podria arribar a causar un accident. En el moment en el qual les víctimes paren, apareix un altre vehicle, els ocupants del qual baixen per ajudar, però són els estafadors que els han estat seguint i aprofiten el moment per a robar les pertinences de l'interior del cotxe avariat.

3. Els inhibidors de freqüència

Un altre lloc on s'ha de tenir molta cura és amb els aparcaments, ja que són zones amb molta afluència de vehicles i els estafadors poden implantar inhibidors que impedeixen que les ones del comandament a distància arribin al receptor, fet que provoca que el cotxe no tanqui bé i quedi obert. Així, poden robar les pertinences del seu interior i, fins i tot, poden arribar a emportar-se el cotxe.

4. Els repetidors de freqüència

Relacionat amb els inhibidors, està el repetidor de freqüència. En aquest cas, l'aparell amplia el senyal del comandament o dels receptors del cotxe, fet que provoca que si el vehicle de la víctima està aparcat davant de casa seva i el comandament està dintre del domicili, els lladres poden aconseguir que el cotxe s'obri automàticament i sol.

5. Els tallers pirates

Un frau que pot ser molt perillós és pagar per reparacions que mai arriben a realitzar-se. Passa amb els tallers pirates, on una víctima pot estar pagant grans quantitats de diners, però el mecànic mai arregla el cotxe, o quan no paren d'aparèixer avaries i la factura va incrementant per detalls que, pot ser, no estiguin afectats.

También podemos ser víctimas de una estafa en falsos talleres o al comprar un vehículo que es una réplica falsa
També podem ser víctimes d'una estafa en falsos tallers, o quan comprem un vehicle que és una rèplica falsa | Cedida

 

6. Cotxes de segona mà sospitosos

Actualment s'utilitzen moltes plataformes de compravenda a internet on es pot arribar a aconseguir un vehicle, a vegades, a un preu increïble pel qual pot arribar a ser sospitós. Fins i tot, es pot ser la víctima d'una estafa quan comprem alguna marca de cotxe, però que realment és una rèplica, entre altres exemples massa habituals, com per exemple que mai entreguen el vehicle.

7. El ‘phishing car’

El 'phishing' és un frau a través d'internet en el qual un estafador es fa passar per una altra persona. Per exemple, a les pàgines de segona mà, en les quals publiquen falsos cotxes a la venda i, quan una víctima s'interessa pel vehicle, li demanen un pagament per avançat. Les excuses poden ser molt diverses, i una d'elles seria que el propietari es troba a l'estranger.

Otra estafa muy habitual hoy en día es recibir correos electrónicos y mensajes con los que acaban robando información personal
Una altra estafa molt habitual avui dia és rebre correus electrònics i missatges amb els quals acaben robant informació personal | Cedida

8. El fals radar

En aquest cas, la víctima rep un correu electrònic suposadament de part de la DGT en el qual se l'informa que un radar ha fotografiat el seu vehicle superant els límits de velocitat establerts en una carretera. Per a comprovar-ho i poder veure la imatge, s'ha de descarregar. Tot i això, quan es fa, la víctima acaba de deixar que un virus s'introdueixi a l'ordinador, amb el qual l'estafador aconsegueix totes les claus, així com la informació bancària i targetes de crèdit.

9. La multa falsa

També es pot rebre un altre correu electrònic suposadament d'un organisme oficial, en el qual s'informa la víctima que se li ha imposat una multa i que ha d'abonar una quantitat molt elevada de diners, fel pel qual s'ha de pagar seguint unes instruccions indicades. Tot i això, en descarregar l'arxiu, s'introdueix a l'ordinador un virus que roba tota la informació personal de la víctima.

La última estafa telefónica se aprovecha del miedo ante el secuestro de un familiar o que este esté encarcelado
L'última estafa telefònica s'aprofita de la por davant el segrest d'un familiar o que aquest estigui empresonat | Cedida

10. Els falsos segrestos i accidents

Finalment, podem trobar un tipus d'estafes que involucren, sobretot, a persones grans. La víctima rep una trucada en la qual s'informa que un familiar ha sigut segrestat, i li demanen una gran quantitat de diners que ha d'entregar en pocs minuts. O l'explica, fent-se passar per advocat, que el familiar ha provocat un accident de cotxe, i per aquest motiu ha sigut empresonat i ha d'abonar una fiança.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari