Les cinc bodegues catalanes que no pots perdre't

Et presentem les bodegues on podràs gaudir d'un bon tast
Aquesta és una llista amb les cinc bodegues catalanes que pots visitar aquest estiu | Cedida

 

Catalunya és una comunitat amb llarga tradició vitivinícola, la qual té un gran reconeixement nacional i internacional. Tant és així que compta amb fins a onze denominacions d'origen diferents, repartides per tot el territori de la comunitat autònoma, totes elles amb una llarga trajectòria i regulades per l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI). 

 

El sector del vi ocupa una important posició al mercat agroalimentari: registra una producció anual que ronda les 380 milions d'ampolles, de les quals més de la meitat són exportades a l'estranger. A més, també ocupa una gran part del país: 70.000 hectàrees es dediquen a la cultivació d'aquestes vinyes. 

 

Les cinc bodegues catalanes imprescindibles

Aquesta gran cultura que gira al voltant de la vinya i la seva producció ha portat a l''enoturisme', moments d'oci ja molt avançat i d'exquisida qualitat. A continuació, presentem una llista elaborada per 'Crónica Global' sobre algunes de les bodegues on podreu gaudir de tasts i tota mena d'activitats i esdeveniments enològics a Catalunya. 

 

 

 

1. Bodega Clos Pons

La Bodega Clos Pons, a L'Albagés (Les Garrigues), és una meravellosa opció per a viure una experiència vitivinícola amb els màxims detalls. Aquesta bodega ja ha estat sostinguda per quatre generacions d'experiència familiar. 

 

Totes les visites comencen amb un esmorzar a base de productes típics de la seva zona, sempre de gran qualitat. S'acaba amb un tast final de la seva selecta varietat de vins, després d'haver vist tot el seu procés de producció i maduració en les seves pròpies instal·lacions.

 

 

 

2. Bodegues J. Miquel Jané

Les Bodegues J. Miquel Jané es troben a Font Rubí (Alt Penedès), i destaquen per estar localitzades al cor del Penedès, un dels principals territoris del vi català. Les instal·lacions d'aquesta empresa també destaquen per la seva grandària: consten de 51 hectàrees de vinya, on es produeix una excel·lent matèria primera.

 

Els vins es produeixen cada any amb el mateix raïm, convertint el producte en un vi de finca molt destacat. A més de les visites guiades, a les seves instal·lacions es pot visitar les vinyes, realitzar un tast i, fins i tot, participar en cursos de cartes habilitats.

 

 

 

3. Agustí Torelló

Les bodegues d'Agustí Torelló, situades a Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès), són una de les més prestigioses i reconegudes en la comunitat, amb una àmplia tradició en el sector des de l'any 1948, gràcies a les tres generacions de família que s'han dedicat al món del vi. 

 

Els caves Agustí Torelló Mata van néixer de les millors vinyes del Penedès, convertint-se en la seva especialitat. A més, aquests professionals del sector treballen amb varietats 100% autòctones de la zona: el macabeu, xarel·lo i parellada. 

 

La seva visita ve inclosa en un 'enopack', en el qual s'inclou una visita a la bodega, un tast comentat d'una selecció dels caves més selectes i el recorregut guiat per les instal·lacions de la bodega de vinificació. És una bona oportunitat per a conèixer el vi i el cava junt amb les característiques que té el Penedès i les seves particularitats en el procés d'elaboració i criança de productes. 

 

 

 

 

4. Baronia del Montsant

Les bodegues de Baronia del Montsant, situades a Cornudella del Montsant (Priorat), van néixer l'any 1998 amb l'objectiu de produir vins diferents i exclusius als creats fins al moment. Aquests vins s'elaboren segons la Denominació d'Origen Montsant i pensant en els paladars més selectes. 

 

A la bodega es pot dur a terme una visita guiada per a conèixer les seves instal·lacions, amb un 'tour' per diferents vinyes propietat de 'Baronia del Montsant'. Després es pot entrar a la mateixa bodega, on es pot gaudir d'una explicació sobre els processos d'elaboració. Finalment, la visita acaba amb un tast comentat de diferents productes.

 

 

 

5. Cellers Ferrer Bobet

Els cellers de Ferret Bobet, a Porrera (Priorat), tenen una forta tradició en la producció del vi. Les seves especialitats són els vins Ferrer Bobet 2005 i Ferrer Bobet Selecció Especial 2005, els quals es conserven en bótes de roure francès amb l'objectiu de preservar les seves qualitats organolèptiques. 

 

El principal atractiu turístic per a parelles i entusiastes del vi són les visites a l'interior del celler i a les vinyes, aconseguint gaudir d'una experiència cultural i totalment personalitzada.

 

També et pot interessar...