Dos mesos de la mort de Verónica: no hi ha detinguts per difondre el seu vídeo sexual

La Policia Nacional segueix investigant a 20 companys a Iveco, mentre la seva família intenta superar el cop
Iveco
Verònica es va suïcidar en difondre's un vídeo seu entre els seus companys a Iveco| Europa Press

Han passat només dos mesos i sembla que el debat sobre la tràgica mort de Verònica Rubio ha quedat oblidada. Aquesta mare madrilenya, d'un nen de 5 anys i un altre de 9 mesos, va decidir prendre's la vida el passat 25 de maig. El motiu: la difusió d'un vídeo sexual seu entre els seus companys de la fàbrica de camions Iveco de Madrid. De moment, segueix sense haver-hi cap detenció al respecte.

 

Era dissabte i poques hores abans havia discutit amb la seva parella Dani. Finalment, mentre ell havia sortit amb els petits, a les quatre de la tarda va agafar un llençol i es va penjar a la seva casa d'Alcalà d'Henares. No va poder suportar la pressió per l'assetjament patit, els riures de la feina i la vergonya viscuda per la seva parella. 

 

Intenten superar el cop al seu barri

Les persones properes a Dani confirmen que en aquestes setmanes després de la mort de Verònica intenta fer tot el possible per portar la situació amb enteresa. Un conegut seu explicava, a 'El Español', que gairebé no surt de casa i que «el poc que surt ho fa amb els seus dos fills a jugar, i no se'l veu molt més, tot i que se'l veu bé, normal».

 

Possiblement tot és més fàcil per aquest tècnic de manteniment en una companyia de robòtica, gràcies a l'ajuda de la seva mare. Aquesta li està permitent sobreportar la situació passant l'estiu en el seu pis familiar, al seu costat i al dels nens. Els veïns també confirmen que, almenys, de portes enfora, se'l veu «anant a treballar i amb els nens», però que si «quan arriba a casa, per dintre, es trenca, ni idea».

 

La Policia, de moment, no ha detingut a ningú, però tenen el focus de la investigació en un grup de WhatsApp de 20 persones | Policía Nacional

 

Sense novetats en la investigació policial

El primer investigat sobre el cas va ser un antic amant de Verònica, el qual la podria haver estat fent xantatge. Encara que es va arribar a entregar a comissaria, els treballs policials actuals se centren en un primer grup de WhatsApp de 20 persones des d'on es van començar a difondre les imatges.

 

En ple estiu, la planta de camions està parada fins al pròxim 3 de setembre, però els seus treballadors encara no viuen unes vacances completes. La policia segueix requerint-los perquè vagin a testificar i perquè presentin els seus telèfons mòbils. Fins al moment, no s'han produït detencions i el cas segueix obert en un jutjat d'Alcalà d'Henares.

 

També s'està pendent de si s'acaba investigant a l'empresa per la seva possible responsabilitat laboral en el cas. Els sindicats van denunciar que en el seu dia coneixien de l'existència del vídeo i la situació emocional de Verònica, però no van fer res al respecte. Iveco compta amb un protocol d'assetjament, però no es va activar.

 

Primeres declaracions fetes des d'Iveco: «Estem disposats a continuar col·laborant»

Les primeres paraules d'un alt càrrec d'Iveco van arribar el passat 29 de juliol. Gerrit Marx, el president de Vehicles Industrials i Especials del grup CNH, mostrava la seva «disposició a continuar col·laborant i cooperant en el desenvolupament de les investigacions». Confirmaven una investigació interna, una mica tard per als sindicats, i enviava el condol «al marit, als fills i altres familiars, companys i amics».

 

La qüestió és que, dos mesos després, segueix sense haver-hi cap responsable clar sobre la mort de Verònica. El debat sobre la difusió d'aquest tipus de vídeos va estar present, però, com en altres casos, el temps ho ha acabat refredant. S'haurà de veure si la feina policial i judicial acaba arribant a un precedent que eviti aquesta mena de pràctiques tan censurables.

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari